Ereğli Belediyesi karla mücadele çalışmasını sürdürüyor

Karla mücadele konusunda bir kriz masası oluşturan Karadeniz Ereğli Belediyesi, çalışmaları kapsamında tüm müdürlüklerini seferber etti. 24 saat görev başında olan ekipler, kapalı yolları açıyor, tuzlama çalışması yapıyor, çarşı içlerini ve merdivenleri temizliyor, hastaları, yaşlıları ve hamile bayanları evlerinden alıp hastanelere ve gideceği yere götürüyor.

Ereğli Belediyesi karla mücadele çalışmasını sürdürüyor


Karlamücadele konusunda bir kriz masası oluşturan Karadeniz Ereğli Belediyesi,çalışmaları kapsamında tüm müdürlüklerini seferber etti. 24 saat görev başındaolan ekipler, kapalı yolları açıyor, tuzlama çalışması yapıyor, çarşı içlerinive merdivenleri temizliyor, hastaları, yaşlıları ve hamile bayanları evlerindenalıp hastanelere ve gideceği yere götürüyor.

Kriz Masası’nın başında bulunan Belediye BaşkanYardımcısı Alptekin Dursun, çalışmaları şu ifadelerle özetledi:

´´ Kdz. Ereğli’yi birkaç gündür etkisi altına alan yoğunkar yağışıyla mücadele eden Kdz. Ereğli Belediyemiz,  İtfaiye, Zabıta, Su işleri, Fen İşleri, Temizlikİşleri Müdürlüğümz ve Çözüm Masası’ndan oluşan 50 kişilik ekibimiz ve 14 adetkar küreme, greyder ve iş makineleri ile 24 saat görev başında.

Diyaliz tedavisi gören vatandaşlarımız ile hamilebayanlarımız, belediyemize ait 4x4 araçlar ile evlerinden alınarak gereklitedavileri yaptırıldıktan sonra tekrardan evlerine bırakılıyor. Yapılan buhizmetler sonucunda tedavi gören vatandaşların mutlu oldukları görünce bizlerde mutlu oluyoruz.

İlçemizi üç gündür etkisi altına alan yoğun karyağışında ummalı çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ana yol güzergâhları ilebirlikte mahalle aralarında da yapılan kar temizleme çalışmaları vatandaşlarımızınbeğenisini kazanıyor.

Hasta vatandaşlarımızın yardımına köylere dahi gidilerektedavileri için gerekli sevk ve taşıma hizmetleri sunuyoruz. Kar yağışınınbaşladığı günden itibaren 52 vatandaşımıza diyaliz ve sağlık kuruluşlarına sevkve taşıma sağladık.

Ekiplerimiz şehrin ana güzergâhları ile birliktemahalle aralarında yoğun bir çalışma tempou içindeler ve bu arkadaşlarımız üçgündür evlerine gitmiyor, belediyemize ait şantiyede oluşturulan kriz masasınındinlenme bölümünde 2-3 saatlik dönüşümlü uykuları alarak hizmet vermeye devamediyorlar.

Kar temizleme çalışmalarının yanında vatandaşlarımızdangelen taleplerin hepsine yetişmeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın rahat vehuzurlu bir kış dönemi geçirmesi hedefliyoruz.

Çalışmalarımız kar yağışının bitimine kadar devamedecektir. İlçe halkımız da ekiplerimize destek veriyorlar. Özellikleesnafımızın dükkânlarının önlerini temizleyerek çalışmalarımıza katkı sağlamalarınateşekkür ediyorum.´´ dedi.

 

Güncelleme Tarihi: 19 Şubat 2015, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER