EREĞLİ ERDEMİR İLE BİR AİLE

EREĞLİ  ERDEMİR İLE BİR AİLE

gundemeregli.com-Erdemir Genel Müdürü Sedat Orhan, göreve geldiği günden bu güne ilk kez basının karşısına çıktı. Adeta bir basın ordusunun takip ettiği toplantı da Genel Müdür Orhan, Ereğli’nin Erdemir ile bir aile olduğunu söyledi.

Sıcak ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda Genel Müdür Orhan, Ereğli ve Zonguldak insanının Erdemir’e en ufak zarar gelmesini istemediğini ifade ederek, “ Tabii ki insan ailesinde bile sevdiklerini eleştiriyor. Daha iyi olsun diye büyük katkıları olsun diye. Burada Ereğli’yi büyük bir aile düşünebilirsiniz. İnsanların arzuları, istekleri hep bu yöndedir. Herkes kendi inandığına göre bir şeyler savunuyor. Bir şeyler söylüyor, biz bunları dinleyeceğiz. Mutlaka doğruları bulacağız. Kendimize faydalı olacağına inandığımız her konuya büyük bir ciddiyetle ilgi göstereceğiz.” dedi.
Bir süre önce Erdemir Genel Müdürlüğüne atanan Sedat Orhan pek çok konunda önemli açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Orhan Bağlık kantinin de düzenlediği basın toplantısında Erdemir politikalarını değerlendirerek gelişmelere ilgili duygu ve düşüncelerini anlattı.

ÜRETEN BİR KURULUŞUZ

Genel Müdür Orhan, Erdemir’den dolaylı olarak 150 Bin kişinin faydalandığını belirterek şunları söyledi:

“Öncelikle hoş geldiniz diyorum. Bunun adına basın toplantısı demiyorum, bir buluşma bir tanışma toplantısı olarak değerlendirelim. Bugün bir arada olmak için münferit talepler vardı. Bizlerde bu şekilde inşallah ileriki dönemlerde sizlerinde düşüncelerinden yararlanacağız. Bizleri yönlendirici tavsiyelerini değerlendirmeyi isteriz. Bizim çalıştığımız bütün arkadaşlarımız var onlarında duyarlılığı sayesinde şirketimizi daha ileriye götürmek için gayret edeceğiz. ERDEMİR“Zaman zaman özelleştirme oldu, devir oldu, şu kurum bu kurum aldı bunların hepsinin uyumunun sonuçta bir noktada olacağına inanıyorum. Benim burada görevim bu uyumu en üst düzeyde sağlamak, çevre ile uyum sağlamak, tabi ki çevre konusunda olsun mühendislik alanında olsun müşteriye verilen hizmet satılan ürünlerin kalitesi tektir, örnektir. Ben buraya gelmeden önce de bunu biliyordum. İçerideki verimliliğimiz o savaşımız en üst düzeyde sürecek. Hiçbir zaman geri bırakılacak bir çalışma değil. ERDEMİR içerisindeki çalışmalar gerçekten Türkiye’nin üzerinde çok güzel mühendislikler içeren kaliteli kontrol açısından olsun değişik sanayi sınıflarını destek olabilecek ürünler üreten bir kuruluş.

ÖRNEK OLDUĞUMUZU DÜŞÜNÜYORUM

Çok iyi örnek olabilecek bir kurum. Devlette zamanında Amerikalılardan daha önce tesis edilmiş bir fabrika. Ayrıca yine devletin çalışma prensiplerine uygun olarak gelişmiş ve OYAK’a devredildikten sonra OYAK’ında özel sektör ile kurumsal kimliğini bir arada yaşayan bir kurum. Çok kültürle pekişmiş bir kurumdur, eksiklerimiz var mutlaka ama ben bunların sonuçta toptan faydasının olacağını düşünüyorum zaman zaman özelleştirme oldu. Devroldu, şu kurum aldı, bu kurum aldı sonuçta onların hepsinin olumlu olacağına inanıyoruz. Benim burada ki görevim buradaki üst seviyede sağlamak artı çevreyle uyumu sağlamak tabiî ki bizim buradaki kurumumuz çevre konusunda olsun, mühendislik alanında olsun, müşteriye verilen hizmetlerin, satılan ürünlerin kalitesini en üst seviyede olması bakımından tektir büyük bir örnektir. Bunu ben daha önce buraya gelmeden önceden biliyorum. Yani sizlerin vakıf olduğunu bildiğimiz konular da, Erdemir’in içerideki çalışmaları gerçekten Türkiye’nin üzerinde çok güzel mühendislikler içeren kalite kontrol ofisinden olsun değişik sanayi sınıflarının birbirilerine destek olabileceği ürünler üreten bir kuruluş. Ereğli bu şirketle bütünleşmiştir. Bunu tetkik ettiğini yada incelediğiniz zaman Ereğli’nin insanı, hatta Zonguldak’ın insanı bu şirkete en ufak zarar gelmesini istemeyen bir kitledir. Tabii ki insan ailesinde bile sevdiklerini eleştiriyor. Daha iyi olsun diye büyük katkıları olsun diye burada Ereğli’yi büyük bir aile düşünebilirsiniz. İnsanların arzuları, istekleri hep bu yöndedir. Herkes kendi inandığına göre bir şeyler savunuyor. Bir şeyler söylüyor, biz bunları dinleyeceğiz. Mutlaka doğruları bulacağız. Kendimize faydalı olacağına faydası da olmayacağına inandığımız konuları dahil büyük bir ciddiyetle ilgileneceğiz.

EREĞLİ BÜYÜK BİR AİLE

Ereğli’nin insanı hatta Zonguldak’ın insanı bu şirkete çok sahip, milliyetçi bir düşünce ile buraya en ufak bir zarar gelsin istemeyen bir kitledir. Tabi ki insan kendi ailesinde sevdiklerini eleştiriyor daha iyi olsun diye bazı katkılarda bulunmak istiyor bu da Ereğli’yi büyük bir aile düşünebilirsiniz, bu insanların arzuları istekleri bu yöndedir. Herkes kendi inandığına göre bir şey yapar söyler biz bunları dinleyeceğiz, doğruları bulacağız. Yasalara uygunluk mutlaka teknolojiyi takip etmek mutlaka bu şirketi daha ileriye götürmek amacındayız, bunu yaparken de bir takım çalışması yaparak yapmalıyız. Bu takımın bireyleri sadece ERDEMİR içerisinde kadrolu çalışanlar değil aynı zamanda çevresindeki insanlar. Belki ilgili denetleyen, devlet kademelerindeki dairelerdeki insanlar zinciri genişletebilirsiniz buradaki faydadan herkes payını alır.

EN İYİ ŞEKİLDE TAŞIYACAĞIZ

6 bin 500’ün üzerinde çalışan var ciddi bir rakamdır. Başbakanlığın ilgili kurumlarının katsayıları var onlarla çarptığınız zaman bugün 100-150 bin kişiye direk en direk olarak da yan etkilerini de düşünürsek birkaç yüz bini bulabilir bu fayda. Ülke ekonomisi açısından düşünürsek zaten tartışılmaz bir katkısı var. Onun için Erdemir’e herkesin sahip çıktığını buradan faydalandığını biliyoruz. Bizim üzerimizdeki sorumluluktur, bu sorumluluğu en iyi şekilde taşımaya çalışıyoruz.”

Konuşmasının arından basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Genel Müdür Orhan, zaman zaman bir araya gelineceğini sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2013, 11:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER