EREĞLİ´DE ORMAN SUÇU REVAÇTA...

EREĞLİ´DE ORMAN SUÇU REVAÇTA...
gundemeregli.com-
 ilçede 131 adet orman suçunun işlendiğini, 2.27 hektar ormanlık alanın ise kül olduğunu bildirdi.
Poyraz, Kdz. Ereğli ilçesinde Ormanların Kanun dışı müdahalelerden korunma esasıyla ilgili eğitim seminerinde yaptığı konuşmada, 58 adetle kesme, 4 adet nakil, 18 adet açma, 51 adet işgal suçu 131 orman suçu işlenmiş, 6 adet yangın olayının yaşandığına dikkat çekerek, şu görüşlere yer verdi:
Bizler için ormanların korunması çok önemli. 121 Hektar ormanlık alan bulunmaktadır.  2012 yılında 6 adet yangın oldu. Bu yangınlada 2.27 hektar ormanlık alan yandı.

293 sayılı tebliğimizi irdeleyemez.  Orman teşkilatının Orman genel müdürlüğünün bu koruma hizmetlerinin yapılması kanunla düzenlenmiş bu kanun gereği birince hedefimiz ormanların korunması diğer görevler ormanların genişletilmesi alanların genişletilmesi. Öncelikli görevimiz ormanların korunması müdürlüğümüzde 121 hektar ormanlık alan bulunmaktadır. Toplam bu alan üzerinde 8 tane teknik elaman 33 tane muhazev memuru görev yapmakta. Araç gereç olarak ta 2 tane,  9 tane su tankı, 1 tane ilk müdahale aracı bulunmaktadır. İşletme müdürlüğümüzde yıllık ortalama yangın sayısına bakarsak geçen yıl 

Gerçekleştirilen seminere konuşmacı olarak İşletme Avukatı Sibel Öflaz katıldı. Öflaz burada seminere katılan Orman Muhafaza Memurları ile Orman İşletme Personeline değişen orman kanunu ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.

Gerçekleştirilen seminere Zonguldak Orman Bölge Müdürü Hakkı Ünal,  Kocaman Şube Müdürü Mehmet Pınar, Ereğli Orman İşletme Müdürü İsmail Poyraz, Orman İşletme Müdür Yardımcısı İrdis Tetik katıldı.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2013, 16:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER