GMİS, işvereni uyardı

GMİS, işvereni uyardı

GMİS,  işvereni uyardı

Aydın’ın Çine ilçesinde bulunan bir maden şirketinde örgütlenenGenel Maden İşçileri Sendikası (GMİS), Sendikalarına üye olan işçilere yönelikişverenin baskı ve tehditte bulunduğunu belirterek işvereni uyardı.

18 Kasım2016 tarihinde Aydın’ın Çine ilçesinde kurulu bulunan Polat Maden A.Ş.kuvars/kuvarsit işletmesinin önünde düzenlenen basın açıklamasına GMİS GenelBaşkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska,GenelTeşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ, TÜRK-İŞ 3. BölgeTemsilcisi Süleyman Yıldırım GMİS Karadon Şube Başkanı Kemalettin Karataş, MTAŞube Başkanı Durmuş Kılıç, Üzülmez Şube Başkanı Tayfun Demir, Armutçuk ŞubeBaşkanı Ali Eşitmez, Amasra Şube Başkanı Ertan Kaya, Merkez Şube Başkanı BirolKundakçıoğlu, Kozlu Şube Sekreteri Muhammet Ardıç ve GMİS Ege ÖrgütlenmeTemsilcisi Yaşar Çama ile işçiler katıldı.
Polat Maden A.Ş.’ye ait iş yerlerinde kuvars/kuvarsit üretiminde çalışanişçilerin sendikaya üye olduğunu bu sayede iş yerinde yetkili sendika durumunageldiklerini söyleyen İsa Mutlu, “İşveren burada örgütlenen kardeşlerimiziişten atıyor. Çalışanları da işten atmakla tehdit ediyor ve sendikamızdanistifa etmeye zorluyor. İşverenin bu tutumu doğru değildir” dedi. Mutlu, işvereniSendika ile görüşmeye davet etti.

Mutluşunları söyledi;

“Öncelikletüm vatan şahitlerimizi, maden şehitlerimiz ve Siirt Şirvan’daki göçüktehayatını kaybeden işçilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.Genel Maden İşçileriSendikamızın 70’inci yılını dün kutladık.Sendikamız 17 Kasım 1946 yılındakurulan Türkiye’nin en eski sendikalarından biridir.Ancak sendikamızın mücadeletarihi, Zonguldak Maden Havzası’nda kömür kazmaya başladığımız 1848 yılınakadar uzanır.168 yıldır atalarımız ve biz emek mücadelesi veriyoruz.Osmanlıİmparatorluğu döneminde, İngiliz, Fransız, Alman, İtalyan ve başka ülkelerinşirketlerine karşı başlayan bu mücadeleyi bugün kamu, özel farklı işverenlerekarşı biz sürdürüyoruz.Biz Yönetim Kurulu olarak böyle mazisi olan bir sendikanınyöneticisi ve üyesi olmakla beraber TÜRK-İŞ ailesinin bir parçası olmanın haklıgururunu yaşıyoruz.

SENDİKA, ANAYASAL HAKTIR

BizGenel Maden İşçileri sendikası olarak her zaman ülkemizin ve milletimizintoplumsal çıkarlarına, tüm yurttaşlar olarak birliğimize, beraberliğimize vekardeşliğimize öncelik verdik.

Biz,Kurtuluş Savaşı’nda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına sahipçıkan, onların mücadelelerine katkı veren madenci atalarımız gibi ülkemiz için,milletimiz için canımız pahasına üretmeye devam ediyoruz.Biz doğayla mücadeledeyaklaşık 5 bin madenciyi şehit vermiş bir neslin devamıyız.Onların mücadelesinisürdürüyoruz.Kardeşlerim biz, işimize, aşımıza, ülkemizin ve milletimizingeleceğine her zaman sahip çıktık.1990 yılındaki büyük grevimiz ve 4-8 Ocak1991 tarihinde 150 bin kardeşimizle yaptığımız Ankara Yürüyüşümüz, sendikalmücadelemizin altın sayfaları arasındaki yerini almıştır.Genel Maden İşçileriSendikası, Türkiye ve dünya sendikacılık tarihinde saygın bir yere sahiptir.Bizdoğrularımızı her şart altında söyleriz ve çok şükür Allah’a, her zaman haklıçıktık.Biz Genel Maden İşçileri sendikası olarak özellikle tüm üyelerimizininsanca çalışıp, insanca yaşayacağı koşulları yaratmanın mücadelesiniveriyoruz.Çünkü bu bizim en doğal insan hakları mücadelemizdir.Burada,Çine-Aydın’da , Polat Maden Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine bağlıişyerlerinde kuvars/kuvarsit üretiminde çalışan 148 arkadaşımız sendikamıza üyeoldular. Arkadaşlarımız anayasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular .BizGenel Maden İşçileri Sendikası olarak burada çalışan arkadaşlarımızınyarısından fazlasının üye olmasıyla yasal olarak işyerinde yetkili sendikadurumuna geldik.Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumluları tarafındanyetki tespiti yapıldı ve yetki belgemiz gelmek üzere.Genel Maden İşçileriSendikası olarak işvereni toplu iş sözleşmesi görüşmelerine davet edeceğiz.

DAHA VERİMLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI YARATACAĞIZ

Buradaarkadaşlarımız, ciddi bir meslek hastalığı riskiyle ve çok zor şartlar altındaçalışıyorlar.Biz sendika olarak tecrübemizle, üye arkadaşlarımız ve işverentemsilcileri ile birlikte çok daha verimli bir çalışma ortamı yaratacağımızainanıyoruz.Onun için buradayız.Sendika herşeyden önce işyerinde işçi sağlığı vegüvenliği demektir.Sendika düzen, disiplin, dayanışma, kardeşlik demektir.Sendikasevgi ve saygı içinde çalışma demektir.Sendika hem çalışanların hem deişverenlerin kazanması demektir.Çünkü Sendika; işini sevme, işyerinisahiplenme, severek çalışma ve kaliteli, verimli üretim demektir.İşçisinikorkutarak, sindirerek ve ucuza çalıştırarak kazancını artıracağını sanan işverenlerartık tarihe karışıyor.Bu kafadaki işverenlerin dünya ile rekabet etme şansıyoktur.Türkiye artık dünya ile her alanda temas halinde, herkes herşeyiizliyor.Bakınız buradaki örgütlenmeden sadece bizim bağlı olduğumuz TÜRK-İŞ’indeğil, Avrupa ve dünyada örgütlü Avrupa Endüstri Sendikaları Birliği ile DünyaEndüstri Sendikaları Birliği’nin de haberi var. Çünkü biz o sendikalara daüyeyiz. Ve geçtiğimiz ay 2 arkadaşımız, Genel Başkanımız ve Genel TeşkilatSekreterimiz Brezilya’da yapılan Genel Kurula katılarak oy kullandılar.İki Türksendikacı arkadaşımız Dünya Endüstri Sendikaları Birliği’nde görev aldı.BizPolat Holding’in Türkiye’deki ve dünyadaki çalışmalarını yakından takipediyoruz.Bizim amacımız işvereni batırmak değildir. Tam tersine dünya ilerekabet edebilen, çalışanına, ülkesine ve milletine kazandıran bir şirketolmasıdır.

İŞVERENİN TUTUMU DOĞRU DEĞİLDİR

İşveren,burada örgütlenen kardeşlerimizi işten atmakla tehdit ediyor ve sendikamızdanistifa etmeye zorluyor. İşverenin bu tutumu doğru değildir. Haksızlık önündeeğilmeyiniz diyen Hazreti Ali gibi hiçbir haksızlığın önünde eğilmeyeceğiz. Biz,işverenin diğer işyerlerinde sendika tecrübesi olduğunu ve başarılı işleryaptıklarını biliyoruz. Onları bizimle görüşmeye davet ediyoruz. Biz yasalhaklarımızı kullanıyoruz ve mağdur edilen arkadaşlarımızın yasal haklarını dabiliyoruz.70 yıllık bir sendika olarak bu konuda ciddi deneyimlerimiz var. Bizsadece arkadaşlarımızın değil, işverenin de maddi-manevi zarar göreceği busüreci sürdürmesini istemiyoruz. Bu mücadele her şart altında devam edecek.10bin madenci; TTK, MTA ve özel sektör işyerlerindeki arkadaşlarımız ve aileleri,dostlarımız her zaman yanınızda olacak. Bu düşüncelerle hepinize bir kez dahateşekkür ediyor, sevgi e saygılarımızı sunuyorum. Basın açıklamasına katılanlar“Mutlu bir gelecek için sendika istiyoruz”, “Tehditler bizi yıldıramaz”,“Sendikalı ol, güçlü ol, mutlu ol”, “Sendikama el uzatma”, “Güvencesizçalışmaya son”, “Sendika hakkımız söke söke alırız”, “Tehditlere boyun eğmeyeceğiz”yazılı pankartlar taşıdılar.

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2016, 12:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER