Gülüç Deresi için geniş kapsamlı çalışma

Zonguldak Valisi ve beraberindeki heyet Gülüç Deresi’nin ıslahı ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.

Gülüç Deresi için geniş kapsamlı çalışma
Zonguldak Valisi ve beraberindeki heyet Gülüç Deresi’nin ıslahı ile ilgili toplantı gerçekleştirdi.
Vali Ali Kaban’ın başkanlığında gerçekleşen toplantıya DSİ Bölge Müdürü Sait Umucu, Bölge Müdür Yardımcısı Ali Naci Kösalı, DSİ 232. Şube Müdürü Muharrem Atalar, Erdemir Genel Müdür Yardımcısı Nezih Tunalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Türkmen, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü sorumlu personelleri ile DSİ 232. Şube Müdürlüğü sorumlu personelleri katıldı.
Gülüç Deresi’nin ıslahı ile ilgili geniş kapsamlı bir çalışma planladıklarını ifade eden Vali Ali Kaban, “Geçtiğimiz haftalar içerisinde ben arkadaşlarıma bu Gülüç Deresi konusunda bir çalışma yapmalarını istemiştim. Onu da Erdemir Genel Müdürümüz ve genel müdür yardımcımız bu konuda bir çalışma yapmak istediklerinden bahsettiklerinden dolayı aramızda öyle konuşmuştuk. O görüşmeden bir gün sonra DSİ ve belediyenin de aynı konuyu konuştuklarını fark edince bunun düşünülenin ötesinde daha büyük bir projeye çevirmek istedik. Çünkü Gülüç Deresi’ni her görüşümde çok üzülüyorum. Güzelim doğanın içerisinde çok çirkin akan bir pozisyonda bu günlerde. Tabii çevreye olan hassasiyetimi biliyorsunuz. Hepimizin hassas olması lazım gelir. Bizim çevreye karşı çok borcumuz var. Çok dikkat etmemiz gerekiyor. DSİ kuruluş amacına uygun olarak hakikaten çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Bu anlamda Kdz. Ereğli Belediye Başkanımız da zaman zaman bir araya geldiğimizde sürekli görüşüyoruz bu konularda çok hassaslar. Bu gün Gülüç Deresi’ni tertemiz, pırıl pırıl, balıkların olduğu insanların bakınca keyif aldığı bir hale getirebilir miyiz? Doğa felaketi aday olmaktan çıkartabilir miyiz? Rekreasyon alanı olarak belediyemizin kontrolünde nasıl uzun vadede güzel bir çevre harikasına dönüştürebiliriz? Onu da Erdemir’in güzel niyetleri var” diye konuştu.
Vali Ali Kaban, Gelik Deresi’nin de ıslahı ile ilgili açıklamada bulundu. Toplantı DSİ yetkilisinin sunumu ile devam etti.
Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2015, 07:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER