Hangi taşın altını kaldırsanız o ihanet şebekesi çıkıyor

Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker aylık değerlendirme toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hangi taşın altını  kaldırsanız o ihanet şebekesi çıkıyor

HABERMERKEZİ-Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Tetiker aylık değerlendirme toplantısı düzenleyerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

TSO hizmet binasında düzenlenen toplantı’da, TSO Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Sertan Yalçın, Yönetim Kurulu üyeleri Abdulkadir Çınar ve Mehmet Çivici’de hazır bulundu. Konuşmasına yeni kurulan hükümetin hayırlı olsun temennisiyle başlayan Tetiker, geçici hükümette olsa seçimlere kadar ülkemiz için hayırlı olsun” dedi.

Tetiker konuşmasında şunları söyledi:

“Ülkemizde kesinlikle istikrar istiyoruz, inşallah bu duygu ve düşüncelerimiz 1 Kasımda gerçekleşir. Seçimlerin dışında bizleri en çok ilgilendiren Kendi bölgemiz Kdz. Ereğli, Kdz. Ereğli’de gündemde olan maddelerden en önemlisi bildiğiniz üzere Kampüs sorunumuzun çözümlenmesiydi. Burada başından bu yana verilen emek için siz değerli basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum. Daha önceki basın toplantılarında da belirttim, demek ki sorunların çözümünde en temel konu hedef koyabilmek. Bu hedefleri koyduğunuz zaman ve bu hedeflerin üzerine gidip takipçisi olursanız başarılı bir sonuca ulaşırsınız.

TERSANECEİLER BİRLİK BERABERLİĞİ SAĞLAYAMADI

Bizler göreve geldiğimizde 4 hedef koymuştuk,4 hedeflerden en önemlisi OSB’nin rehabilitasyon çalışmasıydı. Her zaman söylediğim gibi aldığımız sonuçlar gayet güzel.Tersanaler meselesiydi, ama tersanelerle ilgili pek sonuç alınamadı açıkçası ama şuan orası için de bir takım gelişmeler var.Tersanecilerin kendilerinden de kaynaklanan bazı sonuçlar var. Bizim burada tamamen sonuca çıkamamız kendilerinin birlikte hareket etmemesinden kaynaklandı. Onlarda birlik beraberliği sağlanamadı, bizim burada sonuca ulaşamamamızın nedeni, onların kendi aralarında birlik beraberliği sağlayamamasından kaynaklandı.Fakat bundan sonra yine bireysel olarak tersanecilere vereceğimiz desteklerle inşallah orada bir takım hareketliliği meydana getirecekler. Hep birlikte orada bir takım çalışmaların olduğunu göreceksiniz.

ERDEMİR İLE EYLÜL AYINDA ÖNEMLİ GÖRÜŞMEMİZ OLACAK

Erdemir ile olan gelişmelerde önümüzdeki Eylül ayı içerisinde önemli bir görüşmemiz olacak. O önemli görüşmemizin öncesinde sayın OYAK Yönetim Kurulu Başkanı Emekli Korgenarel Necati Özbahadır paşamız ile görüştük,vermiş olduğumuz bilgilerle de görüşmelerimiz devam ediyor. Bu bilgilerin sonucunda Sayın Sedat Orhan ile birlikte yaklaşık 3 saat bir toplantı yaptık, vermiş olduğumuz bilgiler kendisinin almış olduğu notlar doğrudan yönetim kurulan iletilmek üzere faydalı bir toplantı oldu.Bu faydalı toplantının sonucunda da En son geldiğimiz nokta Sayın Valimizin bana bildirdiği belirli bir tarih ve saatte Ankara’da, Sayın Valimiz Ali Kaban, İSayın Ali Pandır ve ben kendi sorunlarımızı anlatabileceğimiz bir toplantı gerçekleştireceğiz. Hayırlara vesile olur diyorum, mücadelemiz devam ediyor. Bizler 4 hedef koymuşuz ve o hedefleri aşağı yukarı yerine getirmişiz ama yüzde yüz sonuç aldığımız OSB ile Kampus var. Kampüs meselesinin inşallah bundan sonra geri dönüşü yok, mesele çözümlenmiş ve bitmiştir. Geriye ne kalıyor, inşaatların tamamlanması, öğrenci sayısının artırılması.

ÖĞRENCİ SAYISININ ARTIRILMASI BİRAZ GECİKMİŞ GİBİ OLDU

Biz göreve geldiğimizde öğrenci sayısı bin 700´dü, şimdi 3 bin 500´lere rektörün gayretleri ile ve bize verdiği projenin tamamlanması sonucuna ulaştık fakat patolojik formasyon adı altında 1000 adet öğrencinin geldiğini ilave olarak Sayın Rektörümüz bize söylediler. Bununla 5 bin sayısı oluyor. Terk edilen hastanenin yerini kampüs projesi olarak dönüştürdükten sonra bu biraz gecikmiş gibi oldu öğrenci sayısının arttırılması. Herkesin gözü önünde hareket devam ediyor.

GÖREVE GELDİĞİMİZ GÜNDEN BU YANA MÜCADELE BAŞLATTIK

Erdemir 2006´da özelleştikten sonra sürekli alternatif yaratmak zorundasınız, yaratamazsanız tıkanıklık, sorun beraberinde faturayı bizim önümüze getirmiş koymuş. Bunları aşmak için geldiğimiz günden bu yana mücadele başlattık. Siyasetçiyi, yerel dinamikleri zorlamak, markaja almak gerekir. Bunları basın yapacak. Bunlar olmazsa Ankara´dan Ereğli´ye seyir etmek oluyor. Kampüse şimdi herkes sahipleniyor o zamana kadar belediye neredeydi! çıktı geldi sahiplendi. Milletvekilimiz Çaturoğlu ,sağolsun getirip bu dosya halinde açarak dosya vermekten başka bir şey olmayan bu konuda gidip hallediyor. Kalkıyor gündemden tatbikata çeviriyor işi, bizi de ilgilendiren bu uygulama önemli. Mesele anında bitmiştir, hastane rektörlüğe geçtikten sonra proje safhasını biz üstlendik ardından geriye bir şey kalmıyor. Önemli olan öğrenci sayısının arttırılması değil buna bağlı olarak yapılacak inşaatlar.

İHRACAT İLE EĞİTİM PROJEMİZ VAR

Karadeniz Ereğli TSO´nun faaliyetleri içerisinde önümüzdeki ay ihracat ile ilgili eğitim projemiz var. Bütün üyelerimizi bu projeye bekliyoruz. Eğitim çok önemli bu eğitimlerimiz bizim devamlı bir şekilde istikrarlı bir şekilde de sürecektir

HANGİ TAŞI KALDIRSANIZ O İHANET ŞEBEKESİ ÇIKIYOR

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başkan Tetiker, Milletvekili Ercan Candan´ın kampüs sürecinin oluşmasına katkı sağladığına dönük söylemlerine şu şekilde cevap verdi:” Ben bir kere Ercan Candan´ın ismini bile anmak istemem ama Hüseyin Uysal´ı kardeş gibi gördük. O dediğiniz isim açık konuşmak gerekirse Ereğli´ye başından beri en fazla ihanet etmiş adam. Ben vicdanen soruyorum biz bu hedefi koyuncaya kadar bu insan nerede? Biz dört hedef koyuyoruz beşinci hedefi koyan yok. Siyasetçinin beşinci hedefi benim koyuyorum demesi lazım böyle bir şey yok. Biz kendimizi ön plana çıkartma beklentisi içerisinde değiliz. Çevre düzenini yapalım dedik fakülteye istinat duvarı çekilmesi lazımdı bunu söyledik belediyeye ama baskıdan değil ama ben buna inanıyorum bu bizim yapmış olduğumuz ilave inşaatlara en ufacık bir şey yapılmamıştır. TSO Başkanı gelip geçicidir biz faniyiz ama kurumlar kalıcıdır. TSO Başkanı hedefler koymuş mücadele etmiş inşaatlar yapmış ilavelerinde de istimlâk ve çevre düzeni lazım. Bunu yapsaydı, neredeydi bu isimler, bu isim? Nişanda yoktun hoş geldin düğüne. Bu hareketi asla kabul etmem, aldatıcı bir tiyatro olarak görürüm. Sadece dosya vermek mesele değildir, müsteşara bakana dosya verirsiniz önemli olan sonuç alınmış mı alınmamış mı? Çaturoğlu milletvekili olmuş,´ ben dosya mosya bilmem bunun sonuca çıkması lazım´ demiş, binanın devri Çaturoğlu döneminde yapılmış mı ben onu bilirim? Hangi taşı kaldırsanız o ihanet şebekesi çıkıyor

HİÇBİR İNSİYATİFİ OLMAYAN İNSANLARLA İŞİMİZ OLMAZ

TSO Yönetim Kurulu Üyesi Niyazi Özcan´ın söylemlerinin TSO´yu bağlamayacağını da belirten Başkan Tetiker, Bizim mücadelemiz kendimiz için değil çocuklarımız için. Yeni doğmuş evlatlar, torunlar var onların geleceğini teminat altına almak zorundayız. Biz 2006 yılından bu yana kaybolan ekonomik değerleri kazandırmak zorundayız. Ereğli TSO´nun görevi budur. Hiçbir insiyatifi olmayan insanlar la işimiz olmaz onlar ihanet şebekesi ile çalışmaya devam edecekler. Biz kendi yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 31 Ağustos 2015, 13:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER