Hastanede sistem çöktü

Ereğli´de yeni hizmete açılan devlet hastanesinin bilgisayar sistemi çökünce hastalar öğle saatlerine kadar muayene olamadı.

Hastanede sistem çöktü
Ereğli´de yeni hizmete açılan devlet hastanesinin bilgisayar sistemi çökünce hastalar öğle saatlerine kadar muayene olamadı. 

Kdz. Ereğli ´de yaklaşık 60 milyon TL’ye mal olan ve kısa bir süre önce hizmete açılan Ömerli Mahallesi’nde ki 350 yatak kapasiteli devlet hastanesinin sabah saatlerinde bilgisayar sistemleri çöktü. Hastanenin bilgi işlem merkezi sistem, onarmak için çalışma yapsa da öğle saatlerine kadar bir sonuç alamadı. Muayene için poliklinik önlerinde bekleyen hastalar ise duruma tepki gösterdi. Saatlerdir beklediklerini bilgisayardaki sitemler çalışmadığı için muayene olamadıklarını dile getiren hastalar “Bu kadar insan bekliyor burada. Neden düzeltmediler bu işi halen. Bu tür durumlara karşı hazırlıklı olunması gerekmez mi?” diye sordu.

Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Muharrem Erdem, hastanenin bilgisayar sistemlerinde yaşanan sıkıntının giderildiğini hizmet vermeye başladıklarını açıkladı. Bir günde yaklaşık 3 bin 500 kişiye poliklinik hizmeti vermeye çalıştıklarını dile getiren Erdem “Sabah saatlerinde bilgisayar sisteminde yaşanan aksaklık giderildi ve saat 11.08’den itibaren hastalarımız muayene olmaya başladı. Şu anda her hangi bir sıkıntı yaşamıyoruz” dedi. Erdem hastanedeki arızalı röntgen cihazının arızasının giderilmesi için yazısını yazdıklarını ve firmaların tekliflerini beklediklerini belirterek, acil polikliniğindeki röntgen cihazı ile hizmeti sürdürdüklerini ifade etti. Hastanenin tomografi cihazlarının da çalışmaya başladığını dile getiren Erdem, herhangi bir aksaklığa mahal vermemek için çalıştıklarını açıkladı.


Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2014, 14:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER