İFTARLARA YOĞUN İLGİ

İFTARLARA YOĞUN İLGİ
gundemeregli.com-Ereğli ilçesi belediyesi tarafından tüm mahallelerde gerçekleştirilen iftarlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.
Her akşam ayrı bir mahallede yapılan iftarda mahalle sakinleri bir araya gelerek büyük bir kaynaşma ve dayanışma örneği sergiliyorlar.
Karadeniz Ereğli Belediyesi’nin Kavaklık Mahallesi’nde düzenlediği iftara halkın katılımı yüksek oldu.
Belediye Başkanı Halil Posbıyık ve eşi Neriman Posbıyık’ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcıları, bazı Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarı Nazif Kaplan, Alevi Kültür Dernekleri Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Dursun Ali Kansu ve misafir din adamlarının katıldığı iftar yemeğine binin üzerinde mahalle sakini katıldı.
İftar programında önce Yasin-i Şerif okundu, ardından dua yapıldı. Mahalle sakinlerine hitaben konuşan Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Kavaklık mahallesi halkı ile böylesine güzel bir vesile ile bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu söyledi. Ereğli’de her akşam ayrı bir mahallede iftar programı düzenlediklerini belirten Posbıyık konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Önemli olan burada bulunup yemek yemek değil. Bu ortam; insanların bir araya gelerek kaynaşmaları en güzel olay. Bu organizasyonu başarı ile gerçekleştiren tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”
Mahallelerinde Kdz. Ereğli Belediyesi’nin iftar vermesinden son derece mutlu olduklarını söyleyen Kavaklık Mahallesi Muhtarı Nazif Kaplan ise Başkan Posbıyık’a mahalle halkı adına çiçek takdim etti. Kaplan Ereğli Belediyesi’nin zor bir işi başardığını ifade ederken “Sayın Başkanımızın ve ekibinin burada olması ve iftarlarını bizlerle birlikte yapması çok güzel bir olay. Çok duygulandım.”dedi.
Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2013, 13:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER