Mumcu ,Ölümünün 24.yılında anıldı

Mumcu ,Ölümünün 24.yılında anıldı

Mumcu ,Ölümünün 24.yılında anıldı

Gazeteci Yazar Uğur Mumcu Ölümünün 24’ncü yılındaEreğli’de düzenlenen törenle anıldı.24 Ocak 2001 yılında Silahlı SaldırıyaUğrayan Diyarbakır Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan’da Ereğli’de unutulmadı.

24 Ocak 1993 yılında evinin önünde suikaste uğrayanGazeteci-Yazar Uğur Mumcu, Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi Öncülüğünde,CHP, DSP, VP, ADD, CKD, ÇYDD, Eğitim-İş, Ereğli Lisesi Md, Gazeteciler Derneği,Hukukçular Derneği ve Sanat Kurumu’nun katılımıyla Ereğli’de anıldı. AtatürkAnıtı önünde düzenlenen anma töreni saygı duruşu ve İstiklal marşınınokunmasıyla başladı. Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şubesi Başkanı Fatih Erdemtörende yaptığı konuşmada, Uğur Mumcu bağımsız Türkiye’den yanaydı. Her zaman Cumhuriyet’eve Mustafa Kemal Atatürk’ün ilkelerine sahip çıktı. Atatürk’ün çizgisinde, sömürgecigüçlere karşı yaşamı boyunca mücadele etti. Korkmadı, hep namusu ve onuru ileyaşadı “dedi.

Uğur Mumcu’nun yürekli hukukçu olduğunu ve Hukukunüstünlüğünü her şeyin üzerinde tuttuğunu belirten Erdem, Bilgi sahibi olmadan ,Fikirsahibi olunmayacağını kendisine prensipedinmiş, araştıran, üreten, gerçek bir Türkiye aydınıydı, Terörün ardındakibağlantıların üzerine korkusuzca gidiyor, araştırmalarından elde ettiğigerçekleri halkına anlatmaya çalışıyordu. Uğur Mumcu, yobazların, hırsızların, vurgunların,çıkarcıların düşmanıydı. Dinin ve kutsal din duygularının siyasette, ticarettekullanılmasına her zaman karşı çıkmıştı. Yıllar öncesinden siyaset, ticaret vedin üçgeni arasındaki ilişkiyi ortaya çıkarmış, İslamcı ideoloji ve tarikatlarayapılan ayrıcalığın devlette ve hatta askeriye içinde yapılandığını görmüştü.Uğur Mumcu,1993 yılında yazdığı bir yazıda ”tarikatlara ve cemaatlere alınangenç çocukların 30 yıl sonra general olacaklarını ve Cumhuriyete karşıayaklanacaklarını ifade etmişti. Uğur Mumcu’yu ölümünün 24.yılında sevgi saygıve özlemle anıyoruz ”diye konuştu.

Konuşmaların ardından törene katılan siyasi partitemsilcileri, Sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar Uğur Mumcununresminin bulunduğu alana kırmızı karanfiller bıraktı. Anma töreni ayrıca UğurMumcu için hazırlanan anı defterine vatandaşlar duygu ve düşüncelerini yazdı.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜ ALİ GAFFAR OKKAN UNUTULMADI

Öte yandan Anıt önündeki törenin ardından 24 Ocak 2001yılında Diyarbakır Emniyet müdürü olduğu sırada uğradığı silahlı saldırıdaŞehit olan Ali Gaffar Okkan anısına Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü ziyaretedildi.

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2017, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER