Sağlığınız İçin Yemekten Sonra Bir Elma

Sağlığınız İçin Yemekten Sonra Bir Elma

Sağlığınız İçin Yemekten Sonra Bir Elma

Metabolik Balans Sistemi Uzmanı Dr. Nezir Çelik Bülent Ecevit Üniversitesi’nde“Metabolik Denge ve Sağlıklı Beslenme”yi anlattı.

Son yılların en çok konuşulan kilo kontrol sistemi olan “MetabolikBalans Sistemi” Bülent Ecevit Üniversitesi Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde 23Aralık Cuma günü Metabolik Balans Ankara temsilcisi Dr. Nezir Çelik’inkatıldığı konferansta detaylarıyla anlatıldı. Katılımın yoğun olduğu konferansaZonguldak Valisi Ali Kaban, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü Hakan Yağız, BülentEcevit üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer ve eşi Nebahat Özer,Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Ereğli Belediye BaşkanıHüseyin Uysal, BEÜ akademik ve idari personeli, öğrenciler ve Zonguldaklılarkatıldı.

Konferansına Metabolik Denge’nin ne olduğunu açıklayarak başlayanÇelik, sağlıklı beslenmeyle ilgili bilinen doğru ve yanlışları anlattı. Dengelibeslenmeyli ilgili tavsiyelerde bulunan Çelik şunlara değindi: “Bilinen bütün diyetler az ve sıkyemeyi öğütlerken, Metabolic Balance/Metabolic Denge sistemi günde üç kere,beş saat ara ile beslenmeyi öneriyor. Herkes sık yemeyi önerebilir amaunutmamak lazım ki, vücudun besinleri rahatlıkla sindirebilmesi için makul birdinlenme zamanına ihtiyacı vardır. Her ara öğün metabolizmanın dengesinibozarak, insülin düzeyini yükseltiyor ve acıkma ataklarını tetikliyor.Metabolic Balance sisteminin en önemli kurallarından biri, günde üç öğünyemek. Diğeri de öğünler arasında beş saat ara vermek. Bu nedenle beş saatlikmola süresine sadık kalmak büyük önem taşıyor. Beş saat aralıkla beslenince,vücutta insülin seviyesi düşüyor ve yağ yakımı gerçekleşiyor.”

Yemekten sonra bir elma!

Metabolik Balans sistemindemeyvenin önemine dikkat çeken Çelik: “Metabolic Balance sisteminde önerilenen önemli meyve, elma... Öyle ki herkesin günde mutlaka bir elma yemesigerekiyor. Elmanın içindeki vitamin ve mineraller, metabolizmanın dengesi içinbüyük önem taşıyor. Her gün yenen bir elma vücudun vitamin ve mineralihtiyacını karşılamaya yetiyor. Günde tüketilen bir adet elma iki aydakolesterolün düşmesine yardımcı oluyor. Elmanın kırmızı veya yeşil olmasıönemli değil. Her çeşit elma çok değerli. Gün içinde herhangi bir öğünden sonrayenebilir. İsterseniz sabah kahvaltısından, isterseniz öğle yemeğinden,isterseniz akşam yemeğinden sonra yiyin, fark etmiyor. Elmanın içinde bir çeşitprotein olan pektin maddesi bulunuyor. Bu madde hazmı ve sindirimikolaylaştırıp, ürik asidi düşürüyor.”

Dr. Nezir Çelik verdiği konferans sonunda dinleyicilerin sorularınıyanıtladı.

Zonguldak Valisi Ali Kaban, Cumhuriyet Başsavcısı Hüsnü HakanYağız, Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, verdiğikonferans anısına Dr. Nezir Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2016, 15:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER