Türk Eğitim-sen’den Ereğli’de iş bırakma eylemi

Ereğli ilçesinde Türk Eğitim Sen’e üye öğretmenler aldıkları maaş zamlarını protesto etmek için iş bırakıp eylem yaptı.

Türk Eğitim-sen’den Ereğli’de iş bırakma eylemi
Ereğli ilçesinde Türk Eğitim Sen’e üye öğretmenler aldıkları maaş zamlarını protesto etmek için iş bırakıp eylem yaptı.
Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği tarafından iş bırakma eylemi düzenlendi. Yaklaşık 50 kadar öğretmenin katıldığı eylemde konuşan Türk Eğitim Sen Ereğli temsilcisi Tayfun Öztürk, hükümetin uyguladığı zam politikalarını eleştirdi. Hak aramak için bu gün Türk Eğitim Sen olarak Türkiye genelinde iş bıraktıklarını söyleyen Öztürk “Bir yılda limonun fiyatı yüzde 112, sivri biberin fiyatı yüzde 94, pirincin fiyatı yüzde 50 arttı. 1 litre satılan peynir şimdi 800 gramlık paketlerde. Yarım kiloluk ekmek küçüldü 250 grama düştü, neredeyse cebimize sığacak; ufaldı. Hükümete göre mutfak masraflarında % 9,54, bize göre yüzde 28 artış oldu. Mutfaktaki yangına en az % 20-28 zam yapılırken; dört kişilik bir ailenin asgari geçim haddi 4 bin TL’nin üstüne çıkmışken memurlar 3+3’lere, 123 TL’ye mahkûm edildi. Bunun vicdanla, sosyal devletle hiçbir ilgisi var mıdır? MEB’in ötekileştiren anlayışını kökünden reddediyoruz. İnsanların paralelci, AKP’li, CHP’li, ülkücü, imam hatipli, imam hatipli olmayan vb fişlenmesini; yönetim kadrolarında hatta memur adaylıklarında bile sen bizdensin sen bizden değilsin biçimindeki yaklaşımları lanetliyoruz” dedi.
Kdz. Ereğli’de birtakım kimselerin selden kütük kapma, zenginliklerine zenginlik katma peşinde olduklarını iddia eden Öztürk, Türk Eğitim Sen Kdz. Ereğli Temsilciliği olarak milletin malını mülkünü çalanları, milletin makamına göz dikenleri, haksız kazanç peşinde koşanları kamuoyuna ilan edeceklerini vurguladı.
 
“OKULLARDA CAN GÜVENLİĞİ YOK”
Ereğli’de ki okullarca can güvenliği olmadığını dile getiren Öztürk konuşmasını şu şekilde sürdürdü; “İlçemizde bazı okullarda can güvenliği yok derken, o okuldaki öğretmenlerin ve öğrencilerin canları tehlikede derken; yaşama hakkını zerre düşünmeyip o okul personelini hakir gören dalkavuklar; özellikle il özel idarede olduğu halde Ereğli’nin hakkını hukukunu hiçe sayan gaspçılar, eğer bir öğretmenimin başına bir taş parçası düşerse; eğer bir öğrencimin üzerine bir duvar çökerse sakın ola ki Kozlu’dan bu tarafa geçmeyin! Eğer bir öğrencime, bir öğretmenime zarar gelirse iki elim yakanızdadır. Elimle, dilimle, yüreğimle karşınızdayım. Bizim ekmeğimizi yandaşlar, yalakalar değil, devlet verdi. Bir tek Allah’a can borcumuz var. Gerisi hikaye. Kimseye boyun bükmeyiz, kimsenin karşısında el pençe durmayız.”
Güncelleme Tarihi: 24 Eylül 2014, 13:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER