UÇARDAN AÇIKLAMA

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir’in, belediyenin tüm gelirlerinin haciz altında olduğuna dair açıklamasının manidar olduğunu belirterek, Bu açıklama, kentin 5 yıl daha kaybettiğinin göstergesidir dedi.

UÇARDAN AÇIKLAMA
gundemeregli.com-AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile 30 Mart seçimleri ve gündeme ilişkin basın toplantısı düzenledi. Parti binasında düzenlenen toplantıda konuşan Uçar, sözlerine Soma´daki maden faciasına değinerek başladı. Uçar; Çok acılı ve sancılı bir gün yaşıyoruz. Dün aynı kaderi paylaştığımız madencilik sektöründe istihdamla ön plana çıkmış şehirlerimizden Soma’da bir facia ile karşı karşıya kaldık. Tabii ki kesin sonuçlar açıklanmadı ama ölü sayısının her geçen dakika arttığını takip ediyoruz, izliyoruz. Kaybettiğimiz madencilerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Allah bir daha böyle kazalar yaşatmasın, böyle acılar yaşatmasın diyorum. Kazadan yaralı olarak çıkan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum. Tabi ki çok üzücü bir olay. Ülkemizde üç gün yas ilan edildi. Bu vesile ile tüm halkımıza başsağlığı diliyorum. Almış olduğumuz haberlerde Zonguldak’tan da bazı vatandaşlarımızın ne yazık ki bu kazada vefat ettiğini duyduk. Ülkemizin başı sağolsun” dedi.
Daha sonra 30 Mart seçimlerine ilişkin değerlendirme yapan Başkan Uçar, Belediye başkan adayımız Ali Bektaş’ın projeleri Zonguldak’ı kalkındıracak projelerdi fakat kısmet olmadı. Seçimin hemen akabinde Zonguldak Belediye Başkanı´nın yapmış olduğu basın toplantısında, Zonguldak Belediyesi’nin bütün gayrimenkullerinin, bütün taşınmazlarının haciz altında olduğunu, icralık bir belediye olduğunu, ekonomik olarak çok zor durumda bir belediye olduğunu ifade etmesi açıkça Zonguldak’ın 5 yılının heba edildiği, Zonguldak’ın bir 5 yılının daha ne yazık ki kaybedildiğini bir göstergesidir. Zonguldak’ın bir sakini olarak değil, sahibi olarak böyle bir talihsiz açıklama yapılmasından üzüntü duyduğumuzu ifade etmek istiyorum. dedi.

 
ZONGULDAK´TA ALDIĞIMIZ SEÇİM SONUCU ÜLKE ORTALAMASININ ÜZERİNDE

 
Halkımızın teveccühüne, halkımızın tercihine saygı göstermek zorundayız. diyerek konuşmasını sürdüren Uçar, şöyle devam etti: Zonguldak merkezde AK Parti olarak seçimi alamayışımızın nedenlerine girmek istemiyorum ama, biz Zonguldaklı vatandaşlarımızın seçimlerden sonra ahlarla, vahlarla geçinmesini istemedik. Bunu defalarca söyledik. Projelerimizi vatandaşlarımıza tanıtırken Zonguldak’ın tarihini değiştirebilecek önemli seçimlerden bir tanesi olduğunu ifade ettik. Ama tabi böyle bir netice ortaya çıktı. Zonguldak ili olarak biz Türkiye’deki yerel seçimlerden sonra oyunu arttıran 81 il içerisinde 21. iliz. Oyunu arttırıp da belediyeleri alamayan iller arasında da 6. sıradayız. Bunları savunma mekanizması olarak söylemiyorum ama geneline baktığımız zaman yerel seçimlerde almış olduğumuz oy oranının üzerine çıkarak il genel meclisi bazında yüzde 48.7’lik bir rakama ulaşmış durumdayız. Bu da şunu gösteriyor: önümüzdeki günlerdeki genel seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Zonguldak’taki vatandaşlarımızın AK Parti’ye karşı olan teveccühünün her geçen gün arttığı ortaya çıkıyor. Yerel seçimlerin, genel seçimlerden çok farklı atmosferde, farklı düşüncede olması da böyle bir tablo ortaya çıkarıyor. Ama şunu özellikle ifade etmek istiyorum: muhalefetteki arkadaşlarımızın zaman zaman yapmış olduğu açıklamaları okuyorum gazetelerden, televizyonlardan. Tabi bir takım bizim şahsımızın ya da teşkilatlarımızın bu süreçte makul olduğu gibi bir takım açıklamalardan bahsediliyor. Biz makul olmuş falan değiliz. Biz aslanlar gibi çıktık, Zonguldak ilçelerimizde ve merkezde yerel anlamda özellikle 5 yılını kaybettiğini, 5 yıllık bir dönemi yitirdiğini ifade ettik. Bundan sonra hem merkezi hükümetin gücüyle hem de AK Parti’nin yerel yönetim anlayışıyla bu şehirleri yeniden yapılandıralım dedik, anlattık bunları. Böyle bir tablo ortaya çıktı. Bu tablonun içerisinde bir başarısızlık algısının oluşmasını asla ve asla istemiyoruz. İfade ettiğimi gibi; Zonguldak’ta aldığımız seçimler Türkiye ortalamasının çok üstündedir. Hiçbir zaman mağduriyet diye bir şey yoktur. Bütün arkadaşlarımız, ekip arkadaşlarımız herkes üzerine düşen görevi iyi ya da kötü bir şekilde yapmıştır. Kimseyi suçlamak, kimseyi yargılamak niyetinde, düşüncesinde asla ve asla değiliz.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerine odaklandıklarını kaydeden AK Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Biz çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz. Muhalefetteki arkadaşlarımız kendilerine baksınlar. Muhalefetteki arkadaşlarımızın belediye başkanları çıkıp şimdiden, ´belediyelerimiz hacizlidir, icralıktır´ gibi bir takım mazeretlerle halkımızın karşısına çıkıp da ´bizden bir 5 yıl daha bir şey beklemeyin´ mesajı vermeleri açıkçası biraz manidardır. Böyle bir açıklama yapmaları da Zonguldak adına acıdır. Şehrimize bir takım hizmetlerin yapılması lazım. Yapılması içinde herkesin gecesini gündüzüne katarak çalışması gerektiğini düşünüyoruz. Bu yüzden hiç kimsenin bizi eleştirecek, telkin edecek yüzü yoktur, gitsinler kendileri bir aynaya baksınlar. Hiçbir zaman yapılacak işlerin altında mazeret aramadık, kimsenin aramasını da özellikle istemiyoruz. Bizde olan ya da olmayan sütün belediye başkanlarımızın açıkçası hiçbir engel ve mazeret göstermeden yerel anlamda bir takım hizmetleri başarılı bir şekilde beldelerine, ilçelerine getirmesi konusunda buradan tavsiyede bulunuyorum. Ayrıca muhalefetteki arkadaşlarımızın da iktidarla ya da diğer arkadaşlarımızla olan bir takım ilişkileri ile uğraşacaklarına kendileri hizmet etsinler. Özellikle yerel seçimler öncesinde CHP-MHP ittifakından bahsettik. Bu CHP-MHP ittifakı seçim sonrasında da gerçek olduğu ortaya çıktı. Önümüzdeki sürecin Zonguldak’a faydalı olabilmesi için birlik içerisinde, beraberlik içerisinde bu hizmetleri yapalım. Biz merkezi hükümet olarak ne üzerimize görev düşüyorsa bunları yapmaya hazır olduğumuzu söylüyoruz. Bu seçimlerin hemen ardından yapılan açıklamaları sükunetle izledim, takip ettim. Üzülerek okudum onları. O arkadaşlarımıza yakışmayan açıklamalardı. Ben onlara cevap verme gereği bile duymadım” diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 14 Mayıs 2014, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER