ÜLKÜCÜLERDEN MUMCU’YA KARANFİLLİ JEST..

ÜLKÜCÜLERDEN MUMCU’YA KARANFİLLİ JEST..

gundemeregli.com-24 Ocak 1993 tarihinde aracına yapılan Bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu anısına Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde anma programı düzenlendi.
ANma programına katılan bir grup ülkücü mumcu için hazırlanan özel bölüme karanfil bırakarak büyük bir jesti yaptı.

21 yıl önce aracına yapılan bombalı saldırı sonucu yaşamını yitiren Gazeteci -Yazar Uğur Mumcu anısına Ereğli Hukukçular Derneği ve Turkuaz Kültür Sanat Topluluğu tarafından Atatürk Kültür Merkezi (AKM)’nde Şiir ve slâyt gösterileri yapıldı. Kdz Ereğli Ülkü ocakları tarafından Uğur Mumcu’nun fotoğrafının bulunduğu sahneye karanfiller konuldu.

Uğur mumcu anısına düzenlenen  etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal ve İlçe Yöneticileri, Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD)Başkanı E.Semih Özkök, Demokratik Sol Parti (DSP) Ereğli Belediye Başkan Adayı Recep Erdoğan ve İlçe Başkanı Mustafa Timur ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kdz Ereğli Hukukçular Derneği Başkanı Tayyar Kartal “ Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu’nun 24 Ocak 1993 yılında evinin önünde karanlık güçler tarafından katledildiğini belirterek yaptığı konuşmasında aracına yapılan bombalı saldırı sonucu belirterek yaptığı konuşmada şunları söyledi

“21 yıl önce bir Pazar sabahıydı koskoca başkent kan bulandı. Haince, Kalleşçe karanlık güçler Uğur Mumcu’yu aramızdan aldılar. Bu günkü bu halk yağız delikanlısını yitirdi. Onu katledilen dava dilekçesi, nde bahsedildiği üzere onun eşi ve çocukları Uğur Mumcu gibi mükemmel bir eş ile evli çağdaş, halkını ve ülkesini çok seven ailesini kaybettiler ve gözlerinin önünde tam 21 koca bir yıl geçti faillerin o kirli ellerin bulunamadığı tam 21 tane 24 ocak, yaşamını terörün arkasındaki kirli hesaplarla yolsuzluklara adamıştı Uğur Mumcu Dürüsttü, Namusluydu, Cesurdu, İnançlıydı, Çalışkandı o bağrından koptuğu Anadolu halkına yüreğiyle kalemiyle ahlakıyla namusu yurtseverliyi öğreti. o dürüstlüğünü, Cesaretini, Yurtseverliğini canı ile ödedi. Bu uğurda can veren tüm aydınlar gibi ve tüm aydınların simgesi oldu. O Dürüstlüğün, Namusunun esaretin çalışkanlığının aydınlığın simgesi oldu ve bizler o halk adamını halk ezgileri ile şiirlerle anmak için yine 24 ocak akşamı burada toplandık” dedi.

Zonguldak Barosu Başkanı Kerem Ertem yaptığı konuşmada şunları söyledi.“Hepinize şahsım ve Zonguldak Barosu adına saygılarımı sunuyorum, Ben mesleğime Ereğli’de başladım. Ama bu kadar bir kalabalık Ereğli’li hemşerilerimle bir araya gelmemiştim, hem bu imkânı yakaladık, hem bu değerli aydınımız, şükranla andığımız rahmetle andığımız Uğur Mumcu anısına bu akşam burada bulunmak benim için büyük bir onur oldu. Bu onuru bana yaşatan Kdz Ereğli Hukukçular Derneği Başkan ve Yönetimine Türkuaz Derneği Başkanı ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 24 Ocak 2014, 22:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER