ZOR ANLAR YAŞATTILAR

ZOR ANLAR YAŞATTILAR
Karadeniz´de yiyecek ararken yolunu kaybeden yunus balıkları, balıkçılara zor anlar yaşattı.
Zonguldak açıklarında denize avlanmaya çıkan balıkçılar, aç kalan ve yiyecek bulmak için sürüden ayrılan yunus balıkları nedeniyle zor anlar yaşadı. Balıkçılar, avlanmalarını kendi kameraları ile başından sona kayıt altına aldı. Küçük tekneye bağlanan metrelerce uzunluğundaki ağlar, tekne yardımıyla denize serilmesi ile başlayan görüntülerde, denize serilen ağlar teknedeki diğer çalışanlar ve makaralar yardımıyla tekneye çekiliyor. Yakalanan yüzlerce kilo balık, ağlardan önce tekneye sonra da kasalara
yükleniyor. Ağlara takılan tonlarca ağırlığındaki 5 yunus balığı ile onları kurtarmaya çalışan balıkçıların çabası görüntülerde yer alıyor. Yunuslardan bazıları, ağdan kurtulmaya çalışırken, bazıları ağlardaki küçük balıkları yemeye çalışırken görüldü. Balıkçıların güçlükle çektiği ağla gemiye çıkarılan yunus balıkları, teker teker yeniden denize salındı. Balıkçıların, yunusları kaldırmakta ve denize bırakmakta hayli zorlandıkları görüldü.
Kimi balıkçılar yaşananları saniye saniye kaydederken kimileri de yunus balıklarının küçük balıkları yemesinden ve ağlara zarar vermesinden şikayetçi oldu.
Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2012, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER