200 bin fındık fidanı toprakla buluşuyor

200 bin fındık fidanı toprakla buluşuyor

200 bin fındık fidanı toprakla buluşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, fındık üretiminin arttırılması için Zonguldakta üretilen 200 bin fındık fidanının toprakla buluşturulacağını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından yürütülen proje ile üretilen fidanların toprakla buluşturulmasıyla Zonguldakta fındık üretiminin arttırılarak bölgedeki çiftçilere ek kazanç sağlanması hedefleniyor.

İl genelinde 239 bin 320 dekar alanda 21 bin 424 çiftçinin fındık üretimi yaptığı anımsatılan açıklamada, Zonguldakın yılda ortalama 26 bin ton fındık üretiyle ülkedeki üretimin yüzde 5ini karşıladığı belirtildi.

Açıklamada, deli seva, yomra, sarı ve kara fındık türlerinde 2016da 60 bin, 2017de 100 bin üretilen tüplü fındık fidanlarının Gökçebey, Devrek, Çaycuma, Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Zonguldak merkez ilçede vatandaşlara ücretsiz dağıtılarak toprakla buluşmasının sağlandığı kaydedildi.

Açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun, şu ifadelerine yer verildi:

Zonguldakta var olan fındık üretimini artırmak gayesiyle iki yıldır fidan üreterek vatandaşlarımıza dağıtımını yapıyoruz. Bu sene de 200 bin fındık fidanı yetiştirdik ve bunu dikilmesi için mevsim şartları uygun olduğunda vatandaşlarımıza dağıtacağız. Hem Zonguldakta daha çok fındık üretilmesi hem de çiftçilerimizin daha fazla kazanç elde etmelerine vesile olacağız inşallah.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2018, 17:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER