Adayların açıklanacağı tarih belli oluyor!

Adayların açıklanacağı tarih belli oluyor!

Adayların açıklanacağı tarih belli oluyor!

Türkiye 24 Haziran genel Seçimlerinden sonra yerel seçimlere hazırlanırken kulisler iyice hareketlendi. Ak Parti’nin 18 Ağustos’ta gerçekleştirdiği Büyük Kurultayın ardından yaşanan değişikliklerin de kulislere yansımasının ardından aday adayları ile ilgili sürecin nasıl işleyeceğine yönelik iddialar gündeme gelmeye başladı.  Ak Parti’de kulislerinden gelen bilgilere göre Belediyesinin Ak Parti’de olduğu bölgelerde aday belirlemesinin Aralık ayına sarkabileceği belirtilirken özellikle belediyesinin Ak Parti’de olmadığı bölgelerde hummalı bir çalışma yapılacağı belirtiliyor. 
Ak Parti Genel Merkezinin belediyesini kazanamadığı bölgelerde yapacağı çalışmaların akabinde adaylarının en geç Ekim-Kasım bandından açıklayacağı elde edilen bilgiler arasında. Bu bölgelerde erken şekilde belirlenecek olan adayların saha çalışma sürecinin uzaması öngörülüyor. Bu noktada Ak Parti’nin Zonguldak Belediyesi için adayını erken belirleyerek yoğun bir saha çalışmasına gireceği ifade ediliyor.  
Diğer taraftan Ak Parti aday belirleme yöntemlerinde ise değişikliklere gideceği vurgulanıyor. Yerel seçimlere 7 ay kala AK Parti'de bayramdan önce gerçekleşen ‘Seçim koordinasyon başkanları ve il seçim işleri başkanları’ toplantısında, yerel seçimlerle ilgili örgütlerin görüşlerine başvuruldu. AK Parti teşkilatları aday belirlemede genel merkez ve teşkilatın sesine kulak verilmesini, gerekirse genel merkezin Tebdil-i kıyafet'le seçmenin nabzını tutabileceği önerisinde bulundu.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

Güncelleme Tarihi: 25 Ağustos 2018, 17:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER