Bir 'TÜMEN' adam gelse kim tanır?

Bir 'TÜMEN' adam gelse kim tanır?

Bir 'TÜMEN' adam gelse kim tanır?

İYİ Parti’de 24 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde milletvekili adaylarının açıklanmasının ardından parti içinde tam bir infial yaşanıyor. Açıklanan listelerde İzmirli Aydın Tümen’in 1.sıra adayı olarak gösterilmesi parti tabanında tepkilere neden oldu. İYİ Parti kuruluşunda “İYİ Parti, CHP ve MHP’den oy alacak” yorumları yapılırken özellikle Zonguldak’ta ki İYİ Parti seçmeni “Cumhurbaşkanlığında Meral Akşener’e Milletvekilliğinde ise CHP’ye oy vereceğiz” açıklamalarında bulunuyor.
İYİ Parti Genel Merkezi’nin şaşırtıcı şekilde Zonguldak’a sadece ‘Sol oy potansiyeli’ olarak bakması ise bir başka tartışma konusu oldu. İYİ Parti Genel Merkezi Zonguldak’ta DSP’nin devamı olarak kendini konumlandırırken Akşener’in beyaz güvercin uçurması, Aydın Tümen’in Rahmetli Ecevit’in danışmanı olması bu iddiayı kanıtlar nitelikte. Bu gelişmeler İYİ Parti’nin tabanının yanında kararsız seçmeni de etkilemiş durumda. İYİ Parti’ye sempati duyan bir kesim seçmen “DSP’li diye aday mı olur? Öyle olsa DSP tabela partisi olmazdı” ve “Zonguldak’ta sadece sol seçmen olsaydı Ak Parti 3 Milletvekili nasıl çıkardı?” sorularını yöneltiyor.
Gazipaşa’da asıl konuşulan konu ise İYİ Parti’nin Zonguldak’ta ki rüzgarını kaybettiği ve seçimlerde 1 Milletvekili dahi çıkaramayacağı yönünde oldu. Bazı vatandaşlar ise, “İYİ Parti listelerini en büyük rakipleri Ak Parti ve MHP hazırlasa bundan daha iyi bir liste olamazdı” diyerek listelerin komisyonca değil bazı kişilerin talepleri doğrultusunda hazırladığı yönünde kanaatlerinin oluştuğunu belirtiyor.

Güncelleme Tarihi: 22 Mayıs 2018, 10:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER