Bu inşaat firmasına kim dur diyecek?

Bu inşaat firmasına kim dur diyecek?

Bu inşaat firmasına kim dur diyecek?

Zonguldak Atatürk Kültür Merkezi yokuşu üzerinde bir firma tarafından yapılan inşaattan dolayı vatandaşlar zor anlar yaşıyor.
Zonguldak’ta kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmaların yürütülmesinin ardından, bir çok bina yıkılarak yerine yenisinin yapılması için girişimler devam ediyor. Ancak, yıkılan binaların yerine yenisi yapılması sırasında ne bir güvenlik tedbiri alınıyor, ne de çevreye verilen hasar ile ilgili bir çalışma yapılmıyor.
Bu çalışmalar sırasında, en çok mağdur edilen bölge ise 467 Evler sakinleri oldu. AKM yokuşu üzerinde yapılan inşaat ve alınmayan önlemler nedeniyle yolda çökmeler meydana gelirken, vatandaşlar merkeze inmek için adeta parkur yarışı yapıyor. Yaklaşık bir haftadır yolların bozuk olmasından dolayı mağdur olduklarını söyleyen vatandaşlar, bir an önce yetkililerin bu soruna el atmasını bekliyor. Yollarının yok edildiği, öğrenci ve yaşlıların bozuk bölgeden geçmekte güçlük yaşadığını söyleyen vatandaşlar, can güvenliklerinin olmadığını ifade ettiler. Zabıta ekiplerine yaşanan sorunu bildirmelerine rağmen, her hangi bir çalışma yapılmadığını söyleyen mahalle sakinleri, artık seslerin duyulmasını, yollarının yeniden yapılmasını istiyor.  (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 14 Şubat 2019, 15:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER