Büyükşehir ve liman arkası açıklaması!

Büyükşehir ve liman arkası açıklaması!

Büyükşehir ve liman arkası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde tekrar gündeme gelen ‘Büyükşehir’ meselesi üzerine değerlendirmelerde bulunan Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun, Ak Parti genel Merkezi’nden kendilerine gelen bir bilgi olmadığını belirtti. Tosun büyükşehir meselesine açıklık getirerek, “Bize gelen net bir bilgi yok. Biz kimseden ne teşkilat başkanımızdan, ne yerel yönetimler başkanımızdan böyle bir duyum almadık. Bize aktarılan bir durum yok. Biz de basından takip ediyoruz” ifadelerine yer verdi.
Liman arkasına bariyer çekilerek araç trafiğine kapatılması üzerine değerlendirmelerde bulunan ve ‘çokta ses çıkaracak bir şey yok’ yorumunda bulunan Başkan Tosun, “Limanda hali hazırda hücum bot vardı. Büyük ihtimalle o da sahil güvenlik komutanlığına almışlar. Bu aslında normalde diğer yerlerde de araç girişi yasaktı. Yaya trafiğine yasak gelmediyse bence bu kadar ses çıkartacak bir durum yok. İnsanlar yürüyebiliyorsa liman arkasında buna fazla tepki göstermeye gerek yok” dedi.
“BİZE GELEN NET BİLGİ YOK”
Büyükşehir statüsünün tekrar gündeme gelmesine ilişkin olarak açıklama yapan Başkan Tosun, “Bize gelen net bir bilgi yok. Biz kimseden ne teşkilat başkanımızdan, ne yerel yönetimler başkanımızdan böyle bir duyum almadık. Bize aktarılan bir durum yok. Biz de basından takip ediyoruz. Büyükşehirden ziyade bütünşehir olarak konuşuluyor. Bu uzun zamandır konuşuluyor. Faka genel merkezimizin net bir açıklaması yok. Onlar demeden bu iş olur veya olmaz deme şansımız yok” dedi.
“SES ÇIKARTACAK BİR DURUM YOK”
Liman arkasının trafiğe kapatılmasında abartılacak bir durum olmadığına dikkat çeken Başkan Zeki Tosun, “, “Limanda hali hazırda hücum bot vardı. Büyük ihtimalle o da sahil güvenlik komutanlığına almışlar. Bu aslında normalde diğer yerlerde de araç girişi yasaktı. Yaya trafiğine yasak gelmediyse bence bu kadar ses çıkartacak bir durum yok. İnsanlar yürüyebiliyorsa liman arkasında buna fazla tepki göstermeye gerek yok. Araba gitmesin. Araba gitmesine gerek yok ki. Arabaların gezmesi sakıncalı ama zamanında izin verilmiş zaten. Araba adliyede bırakılır. İnsanlar gezintisini yapabilir. Bunu da Vali bey ile yine görüşüp olayın aslını görüşebiliriz” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER