Demirtaş'tan taşeron açıklaması

Demirtaş’tan taşeron açıklaması

Demirtaş'tan taşeron açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, taşeron yasasının ardından kadro alamayan sağlık çalışanları ve özel güvenlik personeli hakkında açıklamalarda bulundu. Kadroya geçemeyen işçiler ile yakından ilgilendiklerine dikkat çeken Demirtaş, “Bundan iki ay önce bir taşeron çalıştayı düzenledik. Bütün bu sağlık çalışanı, güvenlikçiler bütün kamuda çalışan taşeron işçileri geldi. 3 büyük konfederasyon başkanı ve sendika başkanları geldi. Orada bir sonuç bildirgesi hazırladık. Aslında bu bildirge uygulansa Türkiye’de taşeron sorunu kalmayacak. Önerimiz şu, kamuda çalışan tüm taşeron işçileri pozisyonuna bakılmaksızın kadroya alınmalıdır. Ayrıca kadrolu bir işçi hangi haklara sahipse TİS, özlük hakları, sendikalaşma haklarına sahip olmalı. Sağlık çalışanları ile ilgili arkadaşlarımız bana da geldiler. Ben kendilerine CHP’nin görüşlerini anlattım. Ve emek bürolarının sonuç bildirgesini kendilerine ilettim. Ve konuyu yakından takip ettiğimizin altını çizdim” dedi.
“YAKINDAN İLGİLENİYORUZ”
Taşeron işçileri konusunda konu ile yakından ilgilendiklerine dikkat çeken CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, “Ben CHP’de emek bürolarının yöneticisiyim. Ve bundan iki ay önce bir taşeron çalıştayı düzenledik. Bütün bu sağlık çalışanı, güvenlikçiler bütün kamuda çalışan taşeron işçileri geldi. 3 büyük konfederasyon başkanı ve sendika başkanları geldi. Orada bir sonuç bildirgesi hazırladık. Aslında bu bildirge uygulansa Türkiye’de taşeron sorunu kalmayacak. Önerimiz şu, kamuda çalışan tüm taşeron işçileri pozisyonuna bakılmaksızın kadroya alınmalıdır. Ayrıca kadrolu bir işçi hangi haklara sahipse TİS, özlük hakları, sendikalaşma haklarına sahip olmalı. Sağlık çalışanları ile ilgili arkadaşlarımız bana da geldiler. Ben kendilerine CHP’nin görüşlerini anlattım. Ve emek bürolarının sonuç bildirgesini kendilerine ilettim. Ve konuyu yakından takip ettiğimizin altını çizdim” dedi.
“ÖNERGE VERDİK”
CHP iktidarından fark gözetmeksizin bir tane taşeronun açıkta kalmayacağının altını çizen CHP’li Demirtaş, “Neticede CHP iktidarında kamuda bir tane taşeron işçisi kalmayacağını söyledik. Burada taşeron işçileri arasında bir ayrımcılık yapılıyor. Sağlık çalışanları ve başka sektörlerde de var. Şuan kara yollarında asıl işi yapan 10 Bin 500 kişi kadro bekliyor. Ama kadroya almayacaklarmış. Dolayısıyla hükümetin yaptığı bu uygulama yanlıştır. Bize kamuda çalışan taşeron sayısını da vermiyorlar. Soru önergesi verdim ama cevap vermediler. Önümüzde ki süreçte yapılacak olan sınavdan sonra ne kadar işçi alınmış rakamlar ortaya çıkar. Buna göre sonuç belli olacaktır” şeklinde konuştu. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 16 Şubat 2018, 13:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER