Demokrasinin ilk halkası muhtarlardır

Demokrasinin ilk halkası muhtarlardır

Demokrasinin ilk halkası muhtarlardır

AK Parti Merkez Disiplin Kurulu Başkanı ve Zonguldak Milletvekili Hüseyin Özbakır,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık müessesesinin ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturduğunu belirten Başkan Özbakır, şunları söyledi ; “Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir öze sahiplik yapmaktadırlar.

Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler.

 Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu müessesenin tarihsel bağlarını korumak amacıyla, her yıl 19 Ekim muhtarlar günü olarak belirlenmiştir. Ülkemizde 18 bini köy ve 32 bini de mahalle olmak üzere yaklaşık 50 bin muhtarlığımız ve muhtarımız bulunmaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde, hükümetimizce muhtarlarımızın özlük ve sosyal haklarının iyileştirilmesine yönelik, Muhtar Bilgi Sistemi, ücret iyileştirilmesi, Muhtarlar Günü ilanı gibi çok önemli adımlar atılmıştır. Halen de bu yöndeki çalışmalar devam etmektedir.

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen hain darbe girişimine karşı koyarken, Ankara Kazan İlçesi Ahi Mahallesi Muhtarı Ali Anar, İstanbul Kadıköy İlçesi Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş şehit olmuştur.

Muhtarlarımıza Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile tüm muhtarlarımıza sabır ve başsağlığı dilerken.

Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımızın “19 Ekim Muhtarlar Gününü”  kutluyor, sevgi ve selamlarımı sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2017, 06:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER