GÜNDEM o belgeleri ele geçirdi. İşte o belgede yazanlar

GÜNDEM o belgeleri ele geçirdi. İşte o belgede yazanlar

GÜNDEM o belgeleri ele geçirdi. İşte o belgede yazanlar

Eskişehir’e tayini çıkan Zonguldak Valiliği eski Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas’ın Şubat 2017 tarihde gerçekleşen daha sonra mahkemeye taşınan ve İçişleri Bakanlığı müfettişlerinin tutanağında Devrek ilçesinde yayın yapan Bölge Haber ve Devrek Postası Gazetelerinin fahiş fiyattan kestiği resmi ilan faturalarında görevini ihmal ettiği ve geciktirme yaptığı açıkça belirtilmektedir.
Alas’ın resmi ilan yayımlayan gazetelerin ilk fatura kesim tarihinin ertesinde gerekli incelemeleri yapmadığı hayatın olağan akışı içerisinde postaya verilen gazetelerin, Valiliğe 1 gün sonra ulaşmasından sonra bile incelemelere bulunmadığı ancak Reis Enerji şirketinin ilgili faturalara itiraz etmesi sebebiyle usulsüzlüğün ortaya çıkarıldığı gözler önüne seriliyor.
Bölge Haber Gazetesi’nin Resmi İlan Yayınlama yönetmeliği ile belirlenen ölçülere uymadığı, 10 punto olması gereken ilanların 10 punto üzerinde kullanıldığı, 5 cm 12 satıra sığdırılması gereken ilanların 5 cm 11 satıra sığdırıldığı yapılan inceleme sonucunda ortaya çıkarılıyor. Diğer gazete olan Devrek Postası’nın ise yine 10 punto üzerinde çalışma yaptığı ve 5 cm 7,5 satıra ilanları sığdırarak devlet üzerinden haksız kazanç elde etmeye çalıştığı belgeler ile kanıtlanıyor.
Bölge Haber’in kestiği ilk fatura bedeli 119.610,75 TL olarak belirlenirken yapılan itirazlar ve incelemelerin ardından aslında ilgili faturanın 92.187,26 olması gerektiği ön inceleme raporlarına yansıtılarak vurgunun ne denli büyük olduğunu gösteriliyor. Gazete tarafından kesilen ve olması gereken fatura arasında ki fark olan 27. 423,00 TL ise devletin kasasından şahısların cebine indirilecekti. Bu noktada inceleme yapan müfettişler, gerekli incelemeleri yapmayan Özel Kalem Müdürü Zafer Alas’ın görevini ihmal ettiği iddiasından bulunuyor.
Diğer taraftan Devrek Postası’nın ilk kestiği fatura bedeli 109.711,00 TL olarak gazete tarafından gönderilmesinin ardından Resmi İlan Yönetmeliğine göre bu faturanın ise 52. 818,68 TL olması belgelerde açıkça belirtilmektedir. Buna göre ilk fatura ile olması gereken fatura arasında fark olan 56.893 TL devlet zarara uğratılarak şahıslara verilmek istenmiştir.
İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan inceleme neticesinde iki gazetenin kestiği fatura ve olması gereken faturalar arasında ki farkların 84. 315, 31 TL olduğu ve bu şekilde devlet kasasından fazladan ödeme yapılacağı yer almaktadır. Bu doğrultuda Yapılan işlemler ile açık şekilde görülmektedir ki resmen devlet dolandırılmaya çalışılmıştır.
REİS Enerji tarafından yapılan itirazlar ve yapılan incelemeler neticesinde dönemin Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas için İçişleri Bakanlığı soruşturma izni talep ediyor. İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin raporunda şu ifadelere yer veriliyor, “İlgili kişinin görevi gereği konuya muttali olur olmaz bizzat kontrol edip, re’sen hemen işlem yapması, devlet malını koruması ( Devlet kasasından çıkacak olan 84. 315 TL’nin ödenmesini önlemesi) gerekirken; ilgili firmanın yaklaşık 8 gün sonra yaptığı itiraz neticesinde harekete geçildiği, dolayısıyla görevini yapmakta ihmal ve gecikme göstererek kişilerin mağduriyetine neden olduğu, ilgili kanun uyarında soruşturma izni verilmesi gerektiği kanaatine varılmıştır” denmektedir.
Daha sonra yapılan incelemelerin akabinde ise Özel Kalem Müdürü Mehmet Zafer Alas, ihmal ve gecikme suçunun üstüne yorgan çekilerek ikinci faturalarda gerekli işlemleri ve Resmi ilan yönetmeliğine uygun 2. Faturalandırmayı yaptığı içi soruşturmadan kurtuluyor.

 

 

 

 
 
Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2018, 11:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
OSMANGAZİ
OSMANGAZİ - 6 yıl Önce

şu soruşturma evraklarına bakarmısın birde dünden beri yandaş gazetelerinde aklandı vs.. haberler yapıyor.İşte belgeler şimdi bu belgelere göre resmen soruşturma açılmasına izin verilmiş demek ki bir suç var ortada bu iddaa da deyil konu nettir. Soruşturma açılmıştır.Ne vermiş zonguldaka ... sorun bakalım gece masalarında lokallerde ne yapmış.

yasemın
yasemın - 6 yıl Önce

Aman tanrım...

orhan karacı
orhan karacı - 6 yıl Önce

fitneci başından kurtuldu zonguldak

SIRADAKİ HABER