'Hizmet etmek için yola çıktım'

AK Parti Alaplı Belediye Başkan adayı Celil Uzun’dan Gamze Taşdemir’e iddialı açıklamalar

'Hizmet etmek için yola çıktım'

AK Parti Alaplı Belediye Başkan adayı Celil Uzun, Gamze Taşdemir’in sorularını yanıtladı.
Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan, eleştirilere yanıt veren Uzun, çalışmalar hakkında da bilgiler verdi. 


GAMZE TAŞDEMİR: SEÇİM ÇALIŞMALARI NASIL GİDİYOR?

CELİL UZUN: Yola ilk çıktığımız günden bu güne her gün bir kademe daha çalışmalarımız yükseliyor. Ben not tutuyorum ve bu güne kadar Alaplı’da 13 bin 800 seçmenizden 5 bin 400 ile görüştüm, elini sıktım. Demek ki daha çok çalışmamız gerekiyor. Gördüğüm şey, eski siyasetçi olduğum için vatandaşla görüşürken samimiyeti de görebiliyoruz. Görüşmelerimde hiçbir zaman umutsuzluk çıkartmadım, umut gördüm. Yeni projelerimizi açıkladığımız zaman daha da güzel olacağına inanıyorum. 


MECLİS LİSTESİ NASIL OLACAK?
Bizim bomba ile işimiz yok. Bize sadece halk tabanında karşılığı olan insanlar lazım. Biz bunu zaten yönetimimizle birlikte yaptık. Bizim listemiz belli ve en önce hazırlanan listedir. Bir sıkıntımız yok, teşkilatla da paylaştık. Demokratik bir şekilde yapıldı. Bizim dikkat ettiğimiz husus, her mahalleden bir temsilcisi olsun istiyoruz. 


SİYASETTE DENEYİMLE BİR İSİMSİNİZ. AMA SÜREKLİ AGRESİF VE KAVGACI OLDUĞUNUZ YÖNÜNDE ELEŞTİRİLER VAR. BU ELEŞTİRİLERE CEVABINIZ NE OLACAK?
Bu eleştirileri ve konuşmaları yapan arkadaşlar, bizi tarihi boyunca hiç sevmeyen, yanımızda olmayar kişilerdir. Zamanında nasıl başarılı olmuşsak, yine başarılı olacağımızından korktukları için hiçbir zaman yapmadığımız şeyi bizim üzerimize atarak, çamur at izi kalsın propagandası ile yapıyorlar. Bir Allah’ın kulu da kalkıp ‘Beni tehdit etti’ diyemez. Yanlış beyanları ve yapmadığımız şeyleri ‘Yaptı’ diyenleri ikaz ediyorum. İkaz ediyorum dememi bile tehdit olarak kabul ediyorlar. Geçtiğimiz günlerde güreşçi konusunda birşeyler söylediler, benim orada ‘uyarıyorum’ lafımı hemen tehdit ediyormuşum gibi konuştular. Bir kelime ile kendinizin tehdit edildiğini algılıyorsanız, o zaman siz çok korkmuşsunuz demektir. Kazanacağımızı gördükleri için en ufak bir kelimeden nem kapıyorlar. Bir de konuşmalarımızı kese kese yayınlıyorlar. Halbuki konuşmanın arkasında ki cümleyi devam ettirseler, problem olmayacak. Vatandaşımız da ne şartlar içinde söylediğimizi görecek. ‘Celil Uzun güreş ağası olduğunu söylüyor’ şeklinde yazılar var. Evet, 3 dönem güreş ağalığı yaptım. Sonda ki diyorlar ki, ‘Nerede bulunmuş?’ Ben her dönem güreş ağalığı yapacak değilim, kapımıza kim gelmişse yardım etmişiz ve bunu bana bunu söylerken şu an ki Belediye Başkanı hiç güreş ağılı yapmış mı? Benden zengin, bunu kimse konuşmuyor. Nuri beyin bir tane cebinden yaptığı eseri bana gösterin! Bu kez de ‘Alaplı’nın kafasını karıştırıyorsun, huzurunu bozuyorsun” diyorlar. Tabi biz bunlara alıştık. 


VATANDAŞYARLA BİR ARAYA GELDİĞİNİZDE BU YAŞANANLARLA İLGİLİ NASIL TEPKİ ALIYORSUNUZ?
35’in üzerinde ev toplantısı yaptık. Çok verimli geçiyor. Hemen hemen her evde 25-30 kişi ile karşı karşıyayız. Vatandaşlarımıza gerçekleri anlatınca, bizim ivmemiz çok yükseldi. Geçtiğimiz günlerde ankette yaptırdık. Çıkan anket sonuçlarını onlarda inkar edemiyorlar. Nuri başkan bunu kendisi de söyledi. Bu elbette yeterli değil. Bizim hedefimiz daha fazla ismi meclisi koymak ve rahat çalışmak. Onun içinde mücadelemize devam ediyoruz. Elbette taktir halkımızın olacak. 


ALAPLI’DA BİR KORKU VE BASTIRILMA VAR MI?
Nuri bey tarafından var. Nuri bey herkese ve kendine oy vermeyenlerin elini sıkmıyor. Mesela bazı arkadaşlara ‘Siz bana oy vermezsiniz’, ‘Celil Uzun’dan izin aldınız mı?’ diyor. Halbu ki tam tersine ben her zaman karşı karşıya geldiğimizde elini sıkıyorum. Resmi olarak bizim adaylığımızı Nuri Tekin daha kutlamadı. Çıkıp da demedi ki ‘Celil Uzun’a hayırlı olsun’, ama ben dedim. Aramızda ki fark bu ve bunu Alaplı halkının bilmesini istiyorum. Şimdi o mu biz mi oyun bozanlık yapıyoruz? Ben onları tehdit etsem benim bulunduğum ortama gelmesinler. Biz gerçekleri konuştuğumuzda Nuri bey Alaplı halkının huzurunu bözdoğumuzu söylüyor. Kendisi algıyla Alaplı’yı yönetmeye alışmış, kemsi ona muhalefet yapmayacak, o bildiğini yapacak. Ama kusura bakmasın o devirler bitti. 


CELİL UZUN NASIL BİR ALAPLI HAYAL EDİYOR?
Vizyonu geniş bir Alaplı düşünüyorum. Gidin bir başka ile, Alaplı’yı tanıyan yok. Bazılarının Alaplı’lıyım demediklerini ve Kdz. Ereğli’liyim dediklerini de biliyorum. Şimdi bu bir sorundur ve çözülmesi gereken en önemli sorunlarından biridir. Alaplı halkı herşey için Ereğli’ye geliyor. Nuri bey sahil yaptık diyor, gittik baktık kimse yok. Kdz. Ereğli’ye döndüm geldim sahilde Alaplılı vatandaşlarımız geziyor. Ereğli’de ki bütün alışveriş merkezlerinde Alaplılı vatandaşlarımız var, sosyal etkinliklerini burada yapıyorlar. Sinema, tiyatro salonu yok ne yapsın bu vatandaşlar? Biz bu sorunları hallettikten sonra Alaplı çok müthiş ve yıldız bir ilçe olacak. Zaten bütün hedefimizde bunları ortadan kaldırmak. 


ALAPLI’DA SOSYAL AKTİVİTE DIŞINDA YAPILMASI GEREKEN EN ÖNEMLİ ÇALIŞMA NEDİR?
Üniversitemizi 4 yıla çıkartmamız gerekiyor, çünkü çok iyi bir alt yapısı var. Bir şehirde ekonomiyi canlandıran öğrencilerimizdir. TOKİ’nin ikinci etabını getirmek, hastanemizin temelini atmak, öğretmenevi, huzurevi yapmak, deremizi temizlemek. Bunlar öncelikle vatandaşın ağırlıklı olarak istediği şeylerdir. Bu saydığımız bütün hizmetlerin hepsi devletin kanalıyla ve yardımıyla yapılacak işlerdir. Tek başına belediyenin bunları yapma imkanı yok. Beş yıl bunlar neden yapılmamış? Belediye iktidar partisinden olmadığı için yapılmamış, olayın özeti bu. 


EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİNİZ PROJE NEDİR?
En çok sosyal projelere önem veriyorum. Yaşlılarımızın evine gideceğiz, ihtiyacı olanların evlerini bile temizleyeceğiz, onları hastaneye getireceğiz. Çocuklarımızın devlet kitaplarını verdiği tarihte biz de aynı şekilde kırtasiye malzemelerini karşılayacağız. ‘Hoş geldin bebek’ projesi var, her bebeğimize belediye olarak katkı sunacağız. Evlenen gençlerimize katkı sunacağız. Engellilerimiz için çok güzel projelerimiz var. Bunlarla inşallah Alaplı’nın çehresini değiştireceğimize inanıyorum. 


ALAPLI BELEDİYESİ’NİN BORÇ DURUMU İLE İLGİLİ BİLGİNİZ VAR MI?
Belediye Başkanının makamına saygımdan dolayı yalan söylüyor diyemiyorum, yine yanlış bilgi veriyor. Belediyemizin şu anda 100 Trilyona yakın borcu var. Defalarca açıklamasını istedik, bize verdiği cevap ‘Faizler borç mu?’ diyor. Bugün bankada kredi kullandığınızda, parayı faizi ile ödersiniz. Belediyenin borcu 100 trilyon olabilir ama bunun karşılığında 60-70 trilyon hizmet yapmış olursunuz. Maalesef bu zamana kadar 5 yılın içinde çiçek, ağaç, şelale ve cadde ile bunu doldurdu. Bunların hepsi 9 trilyonu geçmez. Bir taraftan 100 trilyon borç var, bir yanda 9 trilyonluk hizmet var. Bu olmaz. Bunun hesabını vermek zorundadır. Devlet tarafından Alaplı Belediyesinin tarihinde görmediği ödenek gönderilmiş. Alaplı’nın ne kadar arsa ve lojmanı varsa bunu da satmış, buna rağmen Alaplı’nın görüntüsü ortadadır. Alaplı’da hiçbir hizmet yok. Sadece pankart  var. Yapmadığı yere bile pankartlar asılmış ama Alaplı halkı buna kanmaz. 
Ben engellilerle ilgili yere bir bant yapmak istiyordum, onu da yayınlamıştım. Hatta kendisine de ‘Paris gibi cadde yaptım diyorsun, burada engelli bantı bile yok’ dedim, şimdi onlara da başlamış. Öncü olmuş oldum. Biz başkan olmadan bile Alaplı’ya hizmetlerimiz gelmeye başlamış. 


VATANDAŞLARIN SİZDEN TALİBE NEDİR?
Vatandaşlarımız su ve otobüs ücretlerinin düşürülmesi ve hastanemizin yapılmasını istiyor. Bu üç tane temel çalışmayı inşallah halledeceğiz. Göreve gelir gelmez ilk yapacağımız işlerde bunlardır. 


SU ÜCRETLERİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEYECEKSİNİZ?
Bizim bir iddiamız vardı. Demiştik ki Alaplı’da ki su ücretleri, Akçakoca ve Ereğli’den daha pahalı. Ama Belediye Başkanı da Alaplı’nın su ücretlerinin Ereğli’den düşük olduğunu söylemişti. Elimizde makbuzlar, arada ki fiyat farkını herkes biliyor. Ereğli’de ücretler 2 lira 30 kuruş, Alaplı’da 2 lira 55 kuruş. Kendisine de elimde ki makbuzları göndereceğim. 


ALAPLI’DA SEÇİM HAVASI NASIL GEÇİYOR?
Biz sadece projelerimizi vatandaşlara anlatıyoruz, bir de kendisinin söz verip de yapamadığı şeyleri söylüyoruz. 2014 yılında kendi projelerinin yer aldığı broşürde ki hayata geçirmediği çalışmaları vatandaşlar da biliyor. Vatandaşla halk günü toplantıları yapılmamış. Bunu bile yapamayan bir belediye başkanı Alaplı’ya ne hizmeti verir?

ALAPLI’DA İŞSİZLİK DURUMU NEDİR?
İşsizlikle ilgili çalışmalar devam ediyor. TTK’ya da işçi alınacak. Alaplı’dan da vatandaşlarımız girecek. OSB’nin alt yapısı bitirilmek üzere, 30 parselimiz var. Bu parsellerden 25 tanesinin de tahsisat işlemleri yapılmış. Vaziyette. 25 fabrika gelip başlayacak. En az bin 500 kişi de orada çalışacak. (Röportaj: Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2019, 20:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER