İl Genel'de "GÖÇ" tartışması!

İl Genel'de "GÖÇ" tartışması!

İl Genel'de "GÖÇ" tartışması!

İl Özel İdaresi 2019 yılı faaliyet raporu görüşmelerinde göç tartışması yaşandı.Strateji Geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver okuduğu rapor sonrasında konuşan İl Genel Meclis Üyesi Hayrettin Kartal Zonguldak'ta göçün arttığını ve ayrıca kurumda çok sayıda çalışanın olduğunu ve yarıdan fazlasında kurumla mahkemelik olduğunu söyleyince Ak Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi, "Bürokratın hatasını biz siyasetçiler çekiyoruz. Geçmiş dönemde  CHP'liler alınsın diye evet oyu verdiler şimdi gelmişler söz ediyorlar'' diyerek tepki gösterdi. 
Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Mart ayı ikinci birleşimi gerçekleştirildi. Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli başkanlığında  birleşim açılış ve yoklama ile başladı ve ardından bir önceki oturuma ait tutanak özeti okunarak oylandı. İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli gündem maddelerine geçilmeden önce yaptığı konuşmada 3 Mart 1992 yılında Grizu faciasında hayatını kaybeden 263 şehit madenci rahmet ve minnetle andıklarını ifade ederek Allah bir daha böyle bir felaket göstermesin dedi. 
2019 yılı faaliyet raporu komisyona havale edildi Meclisite İl Özel idaresi 2019 yılı faaliyet raporu görüşüldü. Konu ile ilgili söz alan İl Özel İdaresi Strateji ve Geliştirme Müdürü Mehmet Dilaver hazırlanan raporla ilgili İl Genel meclisi üyelerine bilgi verdi. Cumhuriyet Halk Partisi İl Genel meclisi üyesi Hayrettin Kartal söz alarak konuşma yaptı. Kartal okunan  raporlara göre Zonguldak'tan göçün arttığına dikkat çekerek göçü tersine çevirmemiz gerektiğini ifade etti. Hayrettin Kartal ayrıca kurumda 533 tane kişinin çalıştığını ve bunu çok fazla oldugunu, ayrıca kurumda çalışanların yarıdan fazlasını kurumla davalık olduğunu belirtti. 
  İl Genel meclisi Başkanı Necdet Karaveli de söz alarak, ''Göçün tersine döndürülmesi kolay değil. 2014 yılından beri ilimiz adına bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Eğitimde turizmde ve diğer konularda elimizden geleni yapıyoruz. Köy yolları ve hizmetlerini elimizdeki kaynaklarla halletmeye çalışıyoruz.Gerekli çalışmalar hep birlikte yapmalıyız'' ifadesini kullandı.
 

Gündem

Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2020, 16:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER