Japon gazeteciler, Miyazaki Anıtı için teşekkür ettiler.

Japon gazeteciler, Miyazaki Anıtı için teşekkür ettiler.

Japon gazeteciler, Miyazaki Anıtı için teşekkür ettiler.

Japonyada yayın yapan TBS Televizyonu çalışanları, Atsuski Miyazakinin belgesel çekimi dolayısıyla geldikleri Kozluda, Belediye Başkanı Kerim Yılmazı da makamında ziyaret etti.
2011 yılında gönüllü olarak geldiği Van depreminde depremzedelerin hayatını kurtarırken meydana gelen ikinci depremde çöken otelde yaşamını yitiren Japon Dr. Atsushi Miyazaki adına yapılan Miyazaki Anıtını ve Miyazaki parkında çekim yapan Keigo Fujimaki, Uratani Kiyoakı isimli Japon gazeteciler ve çevirmenden oluşan heyet iki gün boyunca Kozluda çekim yaptılar. Çekimler sırasında Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, Japon gazetecilere her konuda yardımcı olarak Kozlunun Japonyada en iyi şekilde anılması için gayret gösterdi.
TBS Televizyonu Başkan Yılmaza selden etkilendikten sonra ivedilikle bakım onarımı yapılan Miyazaki Anıtı için teşekkür ettiler. Gazeteciler; Kozlunun Japonyada tanıtılması ve Japon Turistlerin Kozluya gelmeleri için Kozluda çekim ve röportaj yaptılar. Başkan Yılmaz TBS Televizyonuna verdiği röportajda ‘Yardım için geldiği Van depreminde hayatını yitiren Japon Doktor Atsushi Miyazakiyi saygı ve rahmetle anıyorum. Kendisi yardım gönüllüsüdür. Ülkemizdeki depremde yaralanan ve enkaz altında kalan depremzedeler için kilometrelerce uzaktan gelerek dünyaya insanlık dersi vermiştir. Japon ve Türk Dostluğunun Kozluda simgesi Miyazaki Parkı ve anıtıdır. Japonyadan Kozluya gelecek olan Japon Turistlere Türk Misafirperverlik ve Kozlunun güzellikleriniz göstermek isteriz. Yeşili mavisi ve koyları ile Kozlu Tatil için çok güzel bir yerdir. Japon dostlarımızı Kozluda görmek bizi onurlandırır mutlu eder ifadelerine yer verdi.
Başkan Yılmaz daha sonra Japon Televizyon heyetine Kahve fincanı hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

haber

haber

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 04 Şubat 2018, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER