'Kentsel dönüşüm konusunda çığır açıldı'

Başkan Alan'dan Bakan Kurum değerlendirmesi

'Kentsel dönüşüm konusunda çığır açıldı'

Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Zonguldak ziyaretini değerlendirdi. 
Bakan Kurum’un müjdeler verdiğini söyleyen Başkan Alan, projelerin bir an önce hayata geçmesi adına yapılan ziyaretin önemli olduğunu ifade etti.
Fevkani Köprüsü ile ilgili de görüşlerini paylaşan Başkan Alan ziyareti de yaptığı açıklama ile şöyle değerlendirdi: “Çevre ve Şehircilik Bakanımız sayın Murat Kurum, Cumartesi günü şehrimize gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Sayın Bakanımızla seçimleri kazandıktan sonra makamında bir araya gelerek Zonguldak’ımızın sıkıntılarını ve sorunlarını kendilerine aktarmıştık. Kendilerini davet etmiştik ve bizi kırmayarak Zonguldak’a geldiler. Zonguldak için sayın Bakanımızın ziyareti tarihi bir ziyaret oldu ve müjdeler verdi. Yıllardır çözülemeyen sorunlar çözüme kavuşmuş oldu. Kentsel dönüşüm konusunda bana göre Zonguldak’a çığır açıldı diyebiliriz. TTK’ya ait 14 tane parsel Milli Emlak’a devrolup tahsisi yapılacak. Fevkani Köprüsü ile ilgili sayın Bakanımızla görüştük, esnaf arkadaşlarımızla da konuşacağız. Onları da mağdur etmeden ortak bir karar vereceğiz. Kentsel dönüşüm noktasında şehrimizin bir master plana ihtiyacı var. Ne yazık ki günü kurtarmak için çok kısa vadeli planlar yaptığımız için sonuçta Zonguldak’ımızda hep aynı sıkıntılar yaşanmış” dedi. (Gamze Taşdemir)

Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2019, 15:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kömür
Kömür - 5 yıl Önce

Sayın başkanım Mithatpaşa mahalle sakini olarak bize sıra gelecekmi bizim oraya ne zaman el atacaksınız

SIRADAKİ HABER