LGS için herşey hazır...

LGS için herşey hazır...

LGS için herşey hazır...

20 Haziran 2020 tarihinde Türkiye genelinde ve Zonguldak'ta gerçekleştirilecek olan liselere Geçiş Sınavı (LGS) için tüm okullarda hazırlıklar tamamlandı. Birinci oturum olan sözel bölümde sınavlar 09.30 da başlayacak ve öğrenciler sabah 09'.00'da içeri alınmaya başlanacak. 09.30'da başlayacak olan bir sözel bölümde 50 soru sorulacak ve 75 dakika sınav süresi olacak. Ardından ikinci bölüm ise saat 11.30 da başlayacak ve 80 dakika sınav süresi olacak 40 soru sorulacak. Aradaki 45 dakikada ise öğrenciler dışarı çıkmadan görevli öğretmenler nezaretinde sosyal mesafe korunarak şeklinde okul içerisinde değerlendirilecek. 12.50'den sonra ise öğrenciler ancak dışarı çıkabilecekler. Ve öğrenci aynı anda değil sosyal mesafe kurularak okul görevliler tarafından düzenli şekilde dışarı çıkartılacaklar
 HANGİ ÖĞRENCİNİ HANGİ SINIFTA GİRECEĞİ LİSTELER OKUL DIŞINA ASILDI
Sınava giriş belgeleri öğrencilerin sınıflarında masaların üzerinde bırakılmış durumda. E-okul üzerinden de ve öğrenciler ve veliler hangi sınıfta hangi sırada olduklarını biliyorlar ancak her ihtimale karşı okul dışına ilanlar asılarak hangi öğrencinin hangi sınıfta gireceği belirtilmiş durumda. 
ZONGULDAK BELEDİYESİ SINAVIN YAPILACAĞI OKULLARI DEZENFEKTE ETTİ

Öğrenciler için okul girişinde dezenfekte bulundurulacak ve her öğrenci okula girmeden önce dezenfekte işlemde geçtikten sonra okula giriş yapacaklar ve her iki oturum için de ayrı ayrı maske verilecek. Tüm sınav yapılacak okullar okul öncesinde Zonguldak Belediyesi ekiplerince ilaçlanarak dezenfekte edilmiş durumda. 
ENGELLİLERİN KULANDIĞI TIBBİ CİHAZLAR HARİÇ İÇERİ HİÇ BİR ELİŞİM  CİHAZI ALINMAYACAK 
Öğrenciler sınav esnasında 1 metrelik sosyal mesafe korumak şartıyla maskelerini çıkartabilecekler. Öğrenciler sınava girerken kimlik belgelerini kalem silgi kalem traşlarını ve su içeceklerini yanlarında getirebilecekler. Ve cep telefonu, çanta, cüzdan, saat, bilgisayar ve benzeri iletişim araçları getirmeleri kesinlikle yasaktır ve bunlar içeri alınmayacak. Ancak doktor raporu izin verilen  ile belirtilen hasta ve engellilere ait tıbbi cihazlar sınava sokulabilecek.
VELİLER OKUL BAHÇESİNE ALINMAYACAK 
Sınırlı sokağa çıkma kısıtlaması yayınlandı Bu kapsamda veliler   okul bahçesinde kesinlikle alınmayacak. yığılmalarının önüne geçilecek ve gelen veliler de okul bahçesi dışında uygun yerlere yönlendirilecek.

Gündem

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2020, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER