Müjdeler olsun! Dolar 5 lira oldu!

Müjdeler olsun! Dolar 5 lira oldu!

Müjdeler olsun! Dolar 5 lira oldu!

Zonguldak Bakkallar ve Tekel Bayiler Odası eski başkanı Şükür Küçükali, esnafa yönelik taksitlendirme yapıldığını ancak sicil affı gelmeden kaç taksitlendirme yapılırsa yapılsın esnafın nefes alamayacağını belirtti. Dolar’ın yükselişine de dikkat çeken Küçükali, “Bir de müjdeler olsun ki 1 Dolar 5 lira 10 kuruş oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Bu gidişatla Türkiye’nin kurtuluş yoktur ve olamaz. Ancak özveriyle kurtuluş olur. Sicil affı çıkarsa esnaf kurtulur” dedi.
“KURTULUŞ BELLİ”
Esnafa sicil affı gelmeden nefes almanın mümkün olmayacağına dikkat çeken Küçükali, “Hükümet sürekli esnafa taksitlendirme yaptırıyor. Son yapılan taksitlendirme 5. Taksitlendirme oldu. Hükümetin esnafın vergi borcuna, sigorta borcuna taksitlendirmeler yaptı. 5. Kez yapılan taksitlendirmenin hiçbirinde başarı sağlanamadı. Bu son taksitlendirme Temmuz’da bitiyordu ama Ağustos’un 22’sine kadar uzatıldı. Fakat istediği kadar uzatılsın ve taksitlendirme yapılsın. Bunda başarılı olunmaz. Sebebi deşudur; Esnafa bu kadar taksitlendirme yapıyorsunuz ama esnafın bankalarda ki sicilini kaldırtamıyorsunuz. Esnaf taksitlendirme yaptırıyor ama taksidi ödeyemiyor. Neden? Esnafın parası yok! Bankadan kredi alamıyor. Çünkü sicili bozuk. Önce banka meselesi temizlenmeli. Akabinde buradan alınacak kredi ile esnaf rahat nefes alacak. Esnaf çarkını döndürecek. Yoksa öyle, “Müjdeler olsun. Esnafımıza şunu yaptık bunu yaptık” demekle olmaz. Esnafın tek kurtuluşu sicil affının bankalardan kaldırılmasıdır. Sicil affı çıkartılırsa esnaf o zaman kredisini de öder” dedi.
“MÜJDELER OLSUN”
Dolar’ın önlenemez yükselişine dikkat çeken Zonguldak Bakkallar ve Teke Bayiler Odası eski başkanı Şükür Küçükali, “Bir de müjdeler olsun ki 1 Dolar 5 lira 10 kuruş oldu. Hayırlı uğurlu olsun. Bu gidişatla Türkiye’nin kurtuluş yoktur ve olamaz. Ancak özveriyle kurtuluş olur. Sicil affı çıkarsa esnaf kurtulur” dedi.

Haber Kaynağı, Sinan Çerçioğlu

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER