Mültecilerden Askerlik Başvurusu

Mültecilerden Askerlik Başvurusu

Mültecilerden Askerlik Başvurusu

Türk Kızılay Başkanı Nihat Aygün, Zonguldak’ta yaşayan Uygur, Özbek ve Afgan uyruklu mültecilerin Zonguldak Askerlik Şubesine başvurarak Afrin’de Türk Silahlı Kuvvetleri öncülüğünde Özgür Suriye Ordusu ile birlikte yürütülen Zeytin Dalı Operasyonu’na dahil olmak dilekçe verdiği belirtti.
“ASKERE GİTMEK İSTİYORLAR”
Askerlik şubesi önünde açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Nihat Aygün, “Zonguldak’a gelen mülteci kardeşlerimiz Özbek, Afgan ve Uygur kardeşlerimiz kendi istekleri ile beraber bizlere müracatları oldu. Afrin’de ki operasyona katılmak istediklerini canı gönülden belirtiler. Bizde kendi aramızda istişare yaparak bu iyi niyetlerini kabul ettik ve askerlik şubesine kendimde dahil başvuru yapmak istedik. Biz birazdan form dolduracağız. Suriye’de yürütülen savaş Türkiye’nin bağımsızlık savaşıdır. Etrafımız emperyalistler ile çevrili. İşgal güçleri oraları işgal etmişler. Biz Türkiye olarak buna müsaade etmeyeceğiz. Benim yaşım 65 biz buna müsaade etmeyeceğiz ve bende askere gitmek için form doldurdum. Umarım askere alırla bizi. Hele bizim mültecilerimiz bu konuda daha bir gönüllü” dedi.
“TÜRKİYE ÖZ VATANIMIZ”
Türkistan’dan geldiği ancak Türkiye’nin kendi öz vatanı olduklarına işaret eden Uygur Türk’ü Dilşat Jumahun, “Ben Türkistan’dan geldim. Uygur Türküyüm. Ama Türkiye’de benim öz vatanım. Biz Afrin’de terör örgütüne karşı, askerlerimize sahip çıkmak için başvuruda bulunmaya geldik. Türkiye için, askerlerimiz için canımız feda” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 08 Şubat 2018, 11:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER