PUSULASI ŞAŞTI!

PUSULASI ŞAŞTI!

PUSULASI ŞAŞTI!

Sabri Tığ ve Mecit Aydın’ın ortak olduğu ME-SA inşaat firmasının Özel İdare’den aldığı 24 derslikli Devrek İmam Hatip ve 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdu yapım işini ZONKAR İnşaat firmasına devretmek istediği ortaya çıktı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Demirtaş, olayı fark ederek duruma el koydu.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

Bilindiği gibi Pusula Gazetesi’nin sahibi Ali Rıza Tığ’ın ağabeyi olan Sabri Tığ ile AK Parti’nin önceki dönem yöneticilerinden Mecit Aydın’ın ortak olduğu MESA inşaat firması, yaptıkları usulsüzlük ve ihaleye fesat karıştırmaktan 1 yıl ihalelere girememe cezası aldı.

Bunun üzerine Mecit Aydın ve Sabri Tığ, kısa adı ZONKAR olan Zonguldak İnşaat Ticaret ve Sanayi Ldt. Şirketi 22 Kasım 2017’de paravan olarak kurdurdu.

Tepebaşı Mahallesi Askent Küme Evleri A Blok No: 5 adresinde kurulan bu şirketin müdürlüğüne de daha önce MESA’da beraber çalıştıkları Mehmet Hilmi Birkan (CHP Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Fırat Birkan’ın babası) getirildi.

AMAÇ NEYDİ?

İhalelere giremeyen ME-SA, İl Özel İdaresi’ne başvurarak bu şirketi alt yüklenici firma olarak gösterdi ve Özel İdare’den aldığı 24 derslikli Devrek İmam Hatip ve 200 kişilik Kız Öğrenci Yurdu yapım işini ZONKAR İnşaat firmasına devretmek istediğini bildirdi.

İhalelere girmeme cezası bulunan ME-SA, bu yolla ZONKAR’a “iş bitirme” belgesi alarak, bu firma adına diğer ihalelere girme yetkisi alacaktı!

Bu durumu fark eden İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Demirtaş, başvuruyu reddetti.

PUSULA ŞAŞTI!

Bu gelişmeler üzerine Sabri Tığ’ın kardeşi Ali Rıza Tığ, Pusula Gazetesi’ndeki köşesinden Recep Demirtaş’a karşı saldırıya geçti.

Demirtaş’ın bir görevden dönerken, Bolu’da 40 yıl önceki öğretmen arkadaşlarıyla buluşmasını, “Devletin aracıyla hafta sonu arkadaşlarıyla içmeye gidiyor” şeklinde algı operasyonuna soyunan Ali Rıza Tığ’ın neden bu yayınları yaptığı da böylece ortaya çıkmış oldu.

Bilindiği gibi Sabri Tığ, bir önceki dönem AK Parti’den Zonguldak Belediye Meclisi üyeliği yaptığı sırada kendi işyerinde yıllarca kaçak su kullanmış, bu nedenle belediye tarafından icraya verilmişti.

Sabri Tığ daha sonra belediye yönetimiyle anlaşıp kaçak su bedelinin bir kısmını ödeyerek icra takibini durdurmuştu!

Güncelleme Tarihi: 27 Ocak 2018, 16:50
YORUM EKLE
YORUMLAR
ERTEM
ERTEM - 6 yıl Önce

vay sabriana vayyy.sen nekadrdı masumdun bee.bu işlerle senın ne işin olur cocuğumm.yakalandınmıııı..he sabrianaa..bakalım senı kurtara bilecekmi CUMASIZ HAREKATI BABACIKLARIN..

OSMAN
OSMAN - 6 yıl Önce

hangi bürokrat bunlara yüz veriyor,destek veriyorsa ALLAHIN GAZABI ÜSTLERINE OLSUN.TEZ ZAMANDA

AZİZ
AZİZ - 6 yıl Önce

EVDE ŞİRKET AHAHAHHA,,YAPARLAR YAPARLAR,,İHALEDE ÇIKMA İŞLERİNİDE KARİŞTIRIN ÇEBİ MEDYA,BAK NELER ÇIKACAK ALTINDA

gamze
gamze - 6 yıl Önce

millete sataşan ali rıza iftiracı düzenbaz bir insan gazetesinde bir reklam yok gelirini nerden sağladığını herkes biliyor onu destekleyenlerin tabiki

GAZETECİ
GAZETECİ - 6 yıl Önce

LÜTFEN SİZE ÖZELDEN ATTIĞIM BELGELERE BAKIN LÜTFEN.

YILDIRIM
YILDIRIM - 6 yıl Önce

ULAN NASIL BIR İL BURASI YA,,ONUN İÇİN KARDEŞİ YAZIYOR RECEP DEMIRTAŞ BEYFENDIYI DEMEKKİ..SİZİ GİDİ ŞANTAJCILAR SİZİ...SAYIN BÜROKRATLAR UYUYUN UYUYUN.SÜLEYMAN SOYLU BAKANIM ATAR BU İŞLERE ELL.SİZ UYUYUN..

serap
serap - 6 yıl Önce

kurumlardaki, siyasetteki yiyiciler açlar oluğu sürece böyle insanların sonu gelmeyecektir.

SIRADAKİ HABER