TERZİ: ÜLKEYİ CHP DEĞİL ATATÜRK KURDU

TERZİ: ÜLKEYİ CHP DEĞİL ATATÜRK KURDU

TERZİ: ÜLKEYİ CHP DEĞİL ATATÜRK KURDU

Zonguldak İl Genel Meclisi Kasım ayı 17’nci birleşiminde AK Parti ve CHP Grup başkanı Vekilleri arasında ‘Ülkeyi kim kurdu?’ tartışması yaşandı.

 

İl Genel Meclisi Kasım ayı 17. Birleşimi yapıldı. 

Kasım ayı meclis toplantısının 17. oturumu il Genel Meclisi toplantı salonunda meclis başkan vekili İsmet Köse başkanlığında gerçekleşti. Toplantı, açılış ve yoklamanın ardından bir önceki oturuma ait tutanak özetinin okunup oylanması ile başladı. 

Gündem maddesinde yer alan 2017 Mali yılı yapı kontrol müdürlüğü bütçesinde İl Genel Meclisi ve Özel İdare hizmet binası yapımı projesini bunlar bir milyon 200 bin Öde neyin tenzil edilerek Alaplı ilçesi Kasım’da, Yeşilyurt, Sofullu, Hacıhasan, Bölücek, onurlu, kabalar köylerine ait grup içme suyu isale hatları için içme suyu borusu alımı ihtiyacının karşılığını bulması için 1 milyon lira 

Gökçebey ilçesinde lale soğanı yetiştiriciliğine geliştirmek amacıyla hazırlanan proje için 200 Bin lira olmak üzere toplam1milyon 200 bin lira aktarılması hususu görüşüldü.

MEHMET KOKULU MECLİS ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRDİ

İl Genel Meclis Üyesi Nebahatin Yılmaz, söz alarak öncelikle İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu’nun açıklama yapması isteyerek kendisinin sonra  konuşacağını söyledi. Bunun üzerine İl Genel Meclis Başkan Vekili İsmet Köse, sözü İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Kokulu’ya verdi. Kokulu, İl Genel Meclisi gündem maddesi hakkında bilgilendirerek 7 köyün içme suyu ihtiyacının karşılandığını söyledi. Karayolu güzergahı üzerinde bulunan borunun yol dışına alınması için Bu maddeyi sunduk. Ayrıca Lale soğanı yetiştirildiği içinde, Gökçebey’e katkı vereceği düşüncesiyle ödenek ayrıldığın kaydetti.

BORUYU MÜTEAHHİT KENDİ İMKANLARIYLA YOLUN DIŞINA TAŞIYACAK

Konuyla ilgili söz alan AK Parti’li Meclisi Üyesi Ayhan Akman, Yığılca genişletme çalışmalarının ve bu su yedi köyün cazibeli suyudur. Sondaj suyu değildir. Bu su köylerimizin kaç yıl kullandığı sudur. Bunların hepsi karayolu sınırı içerisinde kaldığından dolayı karayolu şu anda genişletme çalışması yapıyor ve hepsi karayolunun içerisinde kalacaktır. Yarın bir gün bir patlak olduğu zaman biz bu patlağı onaramayacağız.  Bizim burada yapacağımız iş su borusunu kenara almaktır. Müteahhit kendi işini kendisi yapacaktır” dedi.

Ardından söz alan CHP İl Genel Meclis Üyesi Nebahattin Yılmaz da, “Biz herhangi beldemize, yöremize, ilçemize hizmet gelmesine karşı değiliz. Bu işlerin tamamlanmasını hiçbir zaman itiraz etmedik. Ancak tüm bu yıllık işler sayın vekilimin baskısı ile ne yapın ne edin bu parayı bulun emrini verdiğinin duyumunu aldık. Bu konuyu üzüntüyle belirteyim ki haklı çıktık. Şu anda sayın milletvekilinin Alaplı’nın belediye başkanı gibi davranmaya hakkı yoktur. Çünkü merkez ve ilçelerde yapılacak bir sürü hizmet vardır. Eğer bu para bulunursa adaletli şekilde dağıtılmalıdır” ifadesini kullandı.

KOKULU YILMAZ’A CEVAP VERDİ: ‘ASIL İHTİYAÇ BURADA’

Ardından İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kokulu söz alarak: “Sayın vekilimizin baskısından bahsedildi. İdaremiz de böyle bir baskı söz konusu değildir. Sayın Yılmaz kurduğu cümleler içerisinde ihtiyaçtan bahsetti, işte gerçekten ihtiyaç duyulan yer burasıdır” dedi.

AKMAN, YILMAZ’A SERT ÇIKTI

Ayhan Akman yeniden söz alarak Nebahattin Yılmaz’a tepki gösterdi. Akman: “Burada kesinlikle bir baskı söz konusu değildir. Eğer burada yedi tane köy mağduriyeti varsa bu işin yapılması gereklidir. Kimse kimseyi siyaset yapmasın diye suçlamasın. Sonuçta hizmet yapılıyor. Sonuçta su yaşamdır, hayattır” dedi. 

TERZİ KOMİSYONA HAVALE EDİLMESİNİ İSTEDİ

AK Parti Grup Başkan Vekili İsmail Terzi’de söz olarak; bu işin komisyonuna sevk edilmesi gerektiğini belirterek: “Komisyona gittiği süre içerisinde de komisyonda ki arkadaşlarımız bunun metresini, maliyetini çıkarsınlar ve komisyona bilgi versinler” dedi.

İl Genel Meclisi Katip Üyesi Filiz Ünal Sarsık’da, komisyonlar arasına tarımın da eklenmesi önerisinde bulundu ve oybirliğiyle maddenin komisyona havale edilmesine karar verildi.

CHP’DEN KIZILALME VE CUMAYANI MAĞARASI ÖNERGESİ

Mecliste CHP Grubu tarafından Gelik’te Kızılelma ve Çatalğzı’nda ise Cumayanı mağaralarının turizme kazandırılması için önerge verildi. Önergenin gündeme alınması oybirliğiyle kabul edildi. 

Önerge hakkında CHP İl Genel Meclis Üyesi Cihat Öztürk, söz alarak konuşma yatı. Öztürk, her iki mağazanın da turizme kazandırılması gerektiğini sayın valinin de bu konuda çalışmaları olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından önerge oybirliği ile ilgili komisyona havale edildi.

FİKRET ZAMAN, İSMAİL TERZİ’NİN ELEŞTİRİSİNE CEVAP VERDİ

Gündem dışı söz alan CHP Grup Başkan Vekili Fikret Zaman; AK Parti Grup Başkan vekili İsmail Terzi’nin bir önceki oturumda kendisi hakkındaki eleştirisine cevap verdi. Zaman “Liyakata göre atamaların gerçekleşmesi lazım. Biz bürokratlara sahip çıktık da kötü mü ettik? Bütçe artışında azalma olduğunu söyledik. Biz yanlış bir şey söylemedik. Bu eleştiri konusu olmamalı. Artış konusunda azalma var dedik. Artış oranında düşme vardır bu bir gerçektir. İsmail Terzi TTK ile ilgili bir açıklama yaptı. Günaydın diyorum kendisine! 15 yıldır siz iktidardasınız!” dedi.

TERZİ: ÜLKEYİ CHP DEĞİL ATATÜRK KURDU

İsmail Terzi’de Fikret Zaman’a cevap vererek sert açıklamalarda bulundu.

Terzi, “Siz eleştiri yapıyorsunuz ama niye yapıyorsunuz. Bunları şahsi gareziniz mi var yoksa yapılmayan idare edilmeyen işler mi varmış. Kaç yıllık? 90 yıllık mı partiler? Kendileri 90 yılda bir defa iktidar oldular. Ve dolayısıyla iktidarın mı icraatın ne olduğunu bilmeyi bilirler. Doğaldır” dedi.

Araya giren Fikret Zaman, “CHP ülkeyi kurdu” deyerek cevap verdi.

Terzi’de Zaman’a, cevap vererek, “Ülkeyi CHP mi kurdu? CHP’den önce ülke vardı. Ülkeyi CHP değil Atatürk kurdu” ifadesini kullandı.

‘Bir muhalefet olarak her şeyden önce sizin bize sormanız lazım. Siz bu adamları neden eleştiriyorsunuz’ diyerek Fikret Zaman’ı eleştirmeye devam eden İsmail Terzi, “Bakın biz iktidarız yapılmayan parası ödeneği konulmuş ve işler bitmemiştir. Bunlar ne yapılmıyor dese bu ihanet midir yani? Bu işlerine  Mehmet Bey’in parası ile yapılıyor ne de bizim paramızla yapılıyor. Biz aracız. Biz de meclis üyeleri olarak karar veriyoruz. Biz fikirlerimizi söylüyoruz hep beraber meclis olarak karar veriyoruz.

Cumhurbaşkanımızın geçen çok güzel bir cümlesini duydum. Biz bu Fetoya yıllarca bunlar dine hizmet ediyor. Bunlar dinden insan yetiştiriyor derken CHP bu Fetoya karşıydı. Biz ihanet ediyor derken bunlar da bunları sevmeye başladılar. Tamamiyle de uyuşuyor yani. Cumhurbaşkanımız tesadüfen bir şey söylemiyor. 

Şimdi ben net olarak şunu söylüyorum biz ne genel Sekreteri’ne Genel Sekreter yardımcısı bugün Ahmet olur yarın Mehmet olur. Bizim kimseyle şahsi meselemiz yoktur. Biz diyoruz ki bu dairenin meclis üyelerinin meclis kararı vermiş öde neyini koymuş, merkezde 6 km yol, 2015,2016, 2017’den yapılmayan işler var senin haberin var mı? Merkez il genel Meclisi üyesisin sen var mı haberiniz yok”.

Toplantı Pazartesi günü yapılacak olan birleşimle devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2017, 15:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER