Vali Çınar, "Sadece Mağara İle Olmaz"

Vali Çınar, "Sadece Mağara İle Olmaz"

Vali Çınar, "Sadece Mağara İle Olmaz"

Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, Emirgan Otel’de gerçekleştirilen Mağaracılık Sempozyumu’na katılarak Zonguldak’ın turizm hamle yapması gerektiğini belirtti. Turizmde ki hamlenin sadece mağara ile olmayacağına dikkat çeken Vali Çınar, topyekun bir turizm hareketi yapılması gerektiğini belirtti.
“SADECE MAĞARA İLE OLMAZ”
Turizmde topyekun bir kalkınma hamlesi yapılması gerektiğini belirten Vali Çınar, “Şimdi biz bu şehrin turizm potansiyelini ortaya çıkarıp olanları daha doğrusu değerleyip öncelikleri belirleyip bu şehrin turizm yönünden kalkınmasını gerçekleştirmek üzere yapılması gerekenleri yamaya gayret edeceğiz. Nihayetinde bir hedefimizi var. Bu çağ profesyonellerin çağı. Sadece bir mağara, bir dağ, bir deniz ve bir parça ile bu iş olmuyor. Turizm top yekun bir mevzu. Kendi ihtisas alanım değil ama hepimiz gibi benimde bir takım bu konuda düşüncelerim var. Bu şehrin mutfağından, alışverişinden, eğlence merkezinden tabiat turizmine, demiz ve kömür havzaları vs. topyekun hepsini, çok tarihi bir değerimiz yok birkaç tane var, hepsini düşünerek bir konsept belirleme suretiyle bir çalışma ile turizm yönünden kalkınabiliriz. Bugünkü konumuz mağaralar. Hali hazırda Gökgöl Mağarası dediğimiz bir 800 metre kadar içeriye uz anan aydınlatılmasında ufak tefek eleştiriler rağmen fena olmayan bir mağaramızı var. Bende gezdim. Gerçekten çok ta güzeli. Gezmeyenler varsa da onlara gezmelerini tavsiye ediyoruz” dedi.
“TÜM MAĞARALAR TANITILMALI”
Sadece Gökgöl Mağarası ile değil tüm mağaraların tanıtımı konusunda çalışmalara yapılması gerektiğini belirten Zonguldak Valisi Ahmet Çınar, “Birinci önceliğimiz mağaralar konusunda mağaranın önünde bir tanıtım merkezi oluşturmak. Ama bu tanıtım merkezi sadece Gökgöl Mağarası’nı değil, şehrimizdeki tüm mağaraların tanıtımını sağlayacak bir merkez olacak. Ben sempozyumun verimli olmasını diliyorum. Bu çabalarınız neticesinde bir büyük fotoğraf ortaya çıkacak ve o fotoğraf ta dediğim gibi bölümleme, takvimleme yapmak suretiyle adımlar atacağız ve hızla olmaya, kaliteli iş yapmaya çalışarak hedefe ulaşacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu. 

haber

haber

Güncelleme Tarihi: 03 Şubat 2018, 15:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER