Yavuzyılmaz, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı

Yavuzyılmaz, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı

Yavuzyılmaz, Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nü kutladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun 1993 yılında aldığı bir karar ile tüm dünyada kutlanılan, ‘3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü’ için bir mesaj yayınladı. 

Milletvekilinin, “basının özgür olmadığı, sansürlendiği bir ortamda; şeffaflık telafi edilemez zararlara uğratılmaktadır” dediği açıklamasında şu ifadelere yer verildi: 

“İktidarın kara kitabının kara sayfalarından biri olan basın özgürlüğü konusu, Türkiye’nin en ciddi sorunları arasında yer almaktadır. Her yıl daha da kötüye giden bağımsız medya karnesi ile hükümet, güdümüne sokamadığı gazeteleri ve gazetecileri, tabiri caizse çeşitli suçlar uydurularak, yıldırmaya, baskı altına almaya ve korkutmaya çalışılmaktadır. 

Basının özgür olmadığı, sansürlendiği bir ortamda; halkımız sağlıklı bilgileri alamadığı gibi, siyasi şeffaflık ve kurumlar üzerinde hesap verilebilirlik ilkeleri telafi edilemez zararlara uğratılmaktadır. 

Doğruların söylenmesine, gerçeklerin ortaya çıkarılmasına tahammül edemeyenler, Gazetecileri tutuklu, haberleri suçlu, basın özgürlüğünü tutsak etmektedir. 

Ancak unutmamalıdır ki; adalet bir gün herkese lazım olacaktır.”

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2020, 13:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER