Yavuzyılmaz'dan Büyükşehir İçin Açık Kapı

Yavuzyılmaz’dan Büyükşehir İçin Açık Kapı

Yavuzyılmaz'dan Büyükşehir İçin Açık Kapı

Zonguldak’ın Büyükşehir statüsüne girecek olması gündemde kalmaya devam ederken Cumhuriyet Halk Partisi’nde adaylık kulisleri hız kazandı. Hergün yeni bir isim kamuoyunda konuşulmaya devam ederken CHP’de çok tartışılan bir isim olan eski milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz’dan büyükşehir ile ilgili adaylık açıklaması geldi. Büyükşehir sürecinin daha netleşmediğine dikkat çeken Yavuzyılmaz, “Şuan için çok erken. Bu hepimizin birlikte vermesi gereken bir karar. Zonguldak’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yerine getirebilecek çok değerli insanlar var. Dolayısıyla şuan konuşmak için çok erken. İleride süreç daha netleşir. Ancak bu süre içerisinde benim partime ve Zonguldak’a katacağım katkı önemlidir. Bunun adı adaylık olur, belediye başkanlığı olur, normal salt bir üye olarak olur bizim için bir farkı yoktur. Elimizden gelen ne varsa 2019’a doğru partimize ve ülkemize hizmet anlamında gerçekleştireceğiz” dedi.
“ORTAK KARAR VERİLMESİ GEREKİR”
Şuan için konuşmanın erken olduğunu ancak ortak bir karar ile hareket edilebileceğine dikkat çeken CHP Zonguldak Milletvekili adayı Deniz Yavuzyılmaz, “Şuanda seçimlerin tarihi belli değil. Dolayısıyla parti olarak, örgüt olarak, üyeler olarak herkesin birlikte vermesi gereken bir karardır. Şuan için çok erken. Bu hepimizin birlikte vermesi gereken bir karar. Zonguldak’ta Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yerine getirebilecek çok değerli insanlar var. Dolayısıyla şuan konuşmak için çok erken. İleride süreç daha netleşir. Ancak bu süre içerisinde benim partime ve Zonguldak’a katacağım katkı önemlidir. Bunun adı adaylık olur, belediye başkanlığı olur, normal salt bir üye olarak olur bizim için bir farkı yoktur. Elimizden gelen ne varsa 2019’a doğru partimize ve ülkemize hizmet anlamında gerçekleştireceğiz” dedi.
“ZONGULDAK’TA ÇITAYI YÜKSELTMEK GEREKECEKTİR”
Belediyecilik anlamında Eskişehir’i örnek aldıklarına dikkat çeken CHP’li Yavuzyılmaz, “2019’da artık kimin aday olduğunun önemli olmadığı bir sürece girdiğimizi düşünüyorum. Hepimiz bütün enerjimizi vererek sürecin içinde yer alacak tüm arkadaşlara destek olacağız. Belediye seçimleri, genel seçimler, Türkiye’nin dış siyaseti bunların hepsinin ayrı değerlendirme parametreleri vardır. Biraz seçimin yapılacağı tarihte bu noktada çok etkili olacaktır. Biz sosyal demokrat belediyeciliği öne çıkaracağımız bir süreç yaşayacağız. Bunun en net örneği Eskişehir Büyükşehir Belediyesidir. Eskişehir prensip olarak bizim örnek aldığımız bir belediyedir. Her halukarda Zonguldak’ta çıtayı yükseltmemiz gerekmektedir. Büyükşehir statüsünün artı veya eksi yönleri genel bir tartışma konusu. Ama ilçelerin yine kendine ait belediyeleri olacağı için Büyükşehir kendisine aktarılacak olan kaynağı ne şekilde hizmete dönüştürecek buna göre başarılı olup olmadığı değerlendirmesinde bulunacağız. Zonguldak için pozitif yanları olacaktır” şeklinde konuştu. 

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 11:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER