40 Bin Dolar Yatırım… 200 Kişiye Ekmek Kapısı

40 Bin Dolar Yatırım… 200 Kişiye Ekmek Kapısı

40 Bin Dolar Yatırım… 200 Kişiye Ekmek Kapısı

Türkiye Kanatlı Hayvan Üreticileri Genel Başkan Yardımcısı ve Zonguldak İli Kanatlı Hayvan Üreticileri Birliği Başkanı Osman Bayraklı, tavuk çiftliklerinde ki gübrelerin geri dönüşüme kazandırılmasıyla sağlanan enerji üretiminin alt yapı çalışmalarını tamamlandıklarını belirtti. Yapılan protokoller gereği bu tesislerde üretilecek olan enerjinin 10 yıl devlet taraffından satın alacağını garantisinin verildiğini müjdeleyen Bayraklı ayrıca Zonguldak’ta yapılacak tesis alanının tahsis edildiğini ve tesisi yapacak yatırımcınında bulunduğuna dikkat çekti. Zonguldak Valisi Ahmet Çınar’ın üstün gayret göstererek yatırım Zonguldak’ta hayata geçmesinde büyük emek sarf ettiğinin altını çizen Bayraklı, “İlimizde 80 bin ton gübre bulunduğu, 12 megabayt elektrik üretileceğini ifade ettik. Yatırımcının bulunduğnu, yaklaşık 40 bin dolar yatırım yapılıp 200 işsizimizinde iş imkanı olacağını belirttik. Sağolsun, Sayın Valimiz Zonguldak için büyük bir hizmet için ilimizin şansıdır” şeklinde konuştu.
“SIRA ZONGULDAK’A GELDİ”
Çiftliklerde ki gübrelerden enerji üretilmesine dayalı proje ile ilgili protokollerin yapıldığını belirten Başkan Bayraklı, “Türkiye Kanatlı Hayvan Üretici Genel Merkezi olarak tüm üreticilerimizi temsilen Ankara’da yönetim kurulu olarak görevimizi en iyi şekilde yapıp herhafta Tarım Bakanımız Sayın Ahmet Eşref Fakıbabayla biraraya gelip sorunları ve yapılacak projelerimizi Türkiye geneli paylaşmaktayız. Bilindiği üzre Tarım Bakanlığımızın başkanlığında 7 il Başkanlarımız ile tavuk çiftlikletimizden çıkan gübreler ile enerji elde edilmesi için görüşmeler yapıldı. Neticede tüm gübreler üreticilerimizin çiftliğinden alınarak 2019 yılı sonuna kadar tesis bitirilip, üreticilerden alınma şartnamesi imzalandı. Devletimizin yatırımı yapacak şirkete Enerjiyi 10 yıl alma garantisi vermiş bulunmaktadır. Tarım Bakanlığımızın önderliğinde 6 ilimiz üreticilerimiz ile sözleşme imzası tamamlanmış olup sıra Zonguldak ilimize gelmiştir” şekline konuştu.
“200 KİŞİYE İŞ, AŞ”
Zonguldak’ta tesisi için arsanın bulunduğunu, yatırımcının da ikna edildiğini ve 200 kişilik istihdamın kapısının açılacağına işaret eden Başkan Osman Bayraklı, “Konuyu Sayın Valimiz Ahmet Çinar beyle paylaştık. Tarım İl Müdürümüz Cemalettin Çataklı ile paylaştık. Beraberimizde zonguldak Kanatlı Hayvan Eti Üreticiler Birliği olarak Sayın Valimize detayları ile herşeyi anlattık. İlimizde 80 bin ton gübre bulunduğu, 12 megabayt elektrik üretileceğini ifade ettik. Yatırımcının bulunduğnu, yaklaşık 40 bin dolar yatırım yapılıp 200 işsizimizinde iş imkanı olacağını belirttik. Sağolsun Sayın Valimiz Zonguldak için büyük bir hizmet için ilimizin şansıdır.Zonguldak için büyük hizmetler yapmak için elinden gelen fedakarlığı yapmaktadır. Tesis için gerekli arsa bulmuş olup tekrar Yönetim kurulu adına sayın Valimize teşekkür ederim. Rabbim izin verirse yerimiz hazır, yatırımcımız hazır. Şubat ayı içerisinde Sayin Valimiz, Tarım İl ve çevre İl Müdürümüzünde katılacağı bir tarihte tüm üreticilerimizin katılımıyla Gübre protokol sözleşmesi imzalanacak. Akabinde yakın zamanda temel atma töreniyle tesis açılacak ve 2019 yılı sonuna doğru üreticilerimizin çiftliğinden gübreler alınmaya başlayacaktır. Karaelmasımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. Batuhan Karamalak

Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2018, 14:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
Husnu
Husnu - 6 yıl Önce

40 bin dolarmi?

SIRADAKİ HABER