Yerel seçimin şifreleri! Erken seçim var mı?

Yerel seçimin şifreleri! Erken seçim var mı?

Yerel seçimin şifreleri! Erken seçim var mı?

Cumhurbaşkanı ve Ak Parti genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli ile yaptığı röportajda yerel seçimler ile ilgili şifreleri verdi. MHP ile yapılan Cuımhur ittifakının yerel seçimlere yansımasının nasıl olacağı şeklinde soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bahçeli’nin “Yerel seçimde ittifak olmaz” diye açıklaması olmuştu. Yerel seçimde ancak gönüllüler dayanışması olabilir. Onu da şimdi dillendirmemiz doğru olmaz ”ifadelerini kullandı.
Asıl meselenin 3 Kasım 2019’ta yapılacak olan Başkanlık seçimleri olduğuna dikkat çeken Erdoğan diğer taraftan yerel seçime 10-11 ay ver ifadelerini kullanması ise kulislerle dolaşan erken seçim iddialarını bir nebze olsun güçlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçime 10-11 ay var demesi, nokta atışı ifadeler kullanmaması aslında kelimenin içinde işaretlerin olduğu yorumlarına sebep oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her açıklamasında seçimlerin zamanında yapılacağını belirtmesine rağmen kulislerde erken seçim iddiaları sürekli yineleniyor.
“DAYANIŞMA RUHU ZEDELENMEMELİ”
Yerel seçim için değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Bahçeli’nin “Yerel seçimde ittifak olmaz” diye açıklaması olmuştu. Yerel seçimde ancak gönüllüler dayanışması olabilir. Onu da şimdi dillendirmemiz doğru olmaz. Yerel seçime daha 10-11 ay var. Onu ancak seçime doğru konuşuruz. Bizim hafıza kayıtlarımızda dolaşanlar var, onlarınkilerde dolaşanlar var. Şahsen ben şekillendirebiliyorum ama bunu beraber konuşup şekillendirmek çok daha isabetli olur. Uzun ince bir yoldayız. Asıl olan bizim için malum kasım seçimidir. Kasım seçimine giderken de bizim dayanışma ruhumuzu zedelememek lazım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 06:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER