Zanaatkarlar Zonguldak'ta buluştu!..

Zanaatkarlar Zonguldak'ta buluştu!..

Zanaatkarlar Zonguldak'ta buluştu!..

Zanaatkarlar Zonguldak'ta buluşuyor çalıştayını  açılışında konuşan Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, "El sanatları bizim aslında binlerce yıllık devam eden kültürümüzün somut bir mirasıdır. Bunları hep beraber yaşatmalıyız"dedi. İçişleri Bakanlığı sivil toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ''Zanatkarlar Zonguldak'ta Buluşuyor'' Projesi kapsamında Çalıştay düzenlendi.Zonguldak Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde düzenlenen çalıştay kapsamında Zonguldak-keçecilik, Bartın tel kırma, Kütahya-Bez Bebek, Trabzon-kaytan dokuma, Devrek-bastonculuk, Rize-sepetçilik, Trabzon-kazaziye İstanbul-kitre bebek, Eskişehir-dolgu bebek ve Ankara-seramik ustaları eserlerle birlikte yer aldı.Çalıştay kapsamında Zonguldak öğreticileri illerden gelen ustalar tarafından meslekler öğretilecek ve Zonguldak'ta da kaybolmaya yüz tutmuş meslek dallarının yaşatılılması ve yaygınlaştırılması hedefleniyor. Zonguldak İli Mesleki Eğitimi Destekleme Geliştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen çalıştay üç gün sürecek. Çalıştay, düzenlenen törenle açıldı. Çalıştayın açılışına Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, Zonguldak Esnaf ve sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve davetli topluluğu katıldı.

PERİHAN UĞURLU: ''KAYBOLMAYA YÜZ TUTMUŞ MESLEK DALLARINI YAŞATMAK iSTiYORUZ'' Çalıştayın açılışında konuşan Zonguldak İli Mesleki Eğitimi Destekleme Geliştirme Kültür ve Yardımlaşma Derneği (ZOMED) Başkanı Perihan Uğurlu katılanlara teşekkür ederek, "Derneğimizin amacı ülkemizin farklı illerinde Anadolu'da kaybolmaya yüz tutmuş meslek dallarında ki ustalarımızın Zonguldak'a getirerek usta üreticilerimize 3 günlük bir çalıştay vererek kaybolmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yaygınlaştırılmasını amaçlamaktayız. İnşallah buna bu adımla başlamış bulunuyoruz.Amacımız bunu gelecekte geleneksel hale getirerek Zonguldak'ta yaygınlaştırmak ve kadınlarımızı üretime kazandırmak" dedi.

TURGUT SUBAŞI: ''KÜLTÜRÜMÜZE EL SANATLARINDA SAHiP ÇIKMALIYIZ'' Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'da, " Derneğimizin başkanını ve emeği olan hepsini tebrik ediyorum. Zonguldak'ımızda bir sivil toplum örgütünün el sanatlarının yaşatılması için böyle bir gayret göstermesi takdire şayan buluyorum. Çünkü bu el sanatları bizim aslında binlerce yıllık devam eden kültürümüzün somut bir mirasıdır. Bunları hep beraber yaşatmalıyız, başka bir Türkiye yok başka bir kültürümüz yok. Onun için bunlara sahip çıkmalıyız. Ben  kültürümüzü yaşatmak el sanatlarımız yaşatmak için gayret gösteren herkesi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu. Yapılan konuşmanın ardından açılış kurdelesi kesildi. Vali Yardımcısı Turgut Subaşı standları tek tek gezerek illerden gelen ustalarla konuştu, onlardan meslekler hakkında bilgi aldı. ZOMED başkanı Perihan Uğurlu çalıştay hakkında Vali Yardımcısı Turgut Subaşı'na bilgilendirdi

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2019, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER