Zonguldak ekibi de Artvin'de

Zonguldak ekibi de Artvin'de

Zonguldak ekibi de Artvin'de

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin'de düzenlenen Halk Oyunları Gençler Türkiye Şampiyonası'nın açılışına katıldı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile Artvin Belediyesi tarafından, Artvin Çoruh Üniversitesi Ali Nihat Gökyiğit Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışma, düzenlemeli ve düzenlemesiz olmak üzere 2 kategoride yapılacak.

Vali Doğanay, açılış töreninde yaptığı konuşmada, bir milleti yok etmek için düşmanın yaptığı ilk şeylerden birisinin de kültürlerini yok etmek olduğunu belirtti.

"İnşallah biz ne kültürümüzden ne inancımızdan ne çalışmaktan ne de oynamaktan vazgeçeceğiz." diyen Doğanay, "Hep beraber daha ileriye, daha güzele gideceğiz. Biz hep beraber Anadolu’yuz hep beraber Anadolu kalacak ve bu coğrafya kazanacak diyorum. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. İki gün boyunca sürecek yarışmalarda hak edenin kazanmasını arzuluyorum. Tüm ekiplerimize başarılar dilerim." ifadelerini kullandı.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Suat Aksu ise, "Bugün burada sistem gereği bir yarışma olacak ama bunlar kesinlikle kültürümüz içerisinde bir yarışma olduğu varlığını uyandırmasın. Halkoyunları kültürümüzü ülkemizin her bölgesine yaymanın ve yaşatmanın gayreti içerisindeyiz." diye konuştu.

İki gün sürecek yarışmaya, Artvin, Adana, Aydın, Burdur, Bursa, Diyarbakır, Hakkari, Edirne, İstanbul, Gaziantep, Zonguldak, Kars, İzmir, Çorum, Erzurum, Kütahya, Muğla, Ordu, Trabzon, Kilis ve Isparta olmak üzere 21 ilden 25 ekip katıldı.

KAYNAK; AJANSLAR

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2018, 18:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER