Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu

Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu

Şehitlerimiz için Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu

Zonguldakda, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 103. yıl dönümü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.

Alaplı Merkez Camisinde sabah namazında düzenlenen etkinlikte, şehitler için Kuran-ı Kerim ve ilahiler okundu, dualar edildi.

İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, cemaate hitaben yaptığı konuşmada, Çanakkale Zaferinin Türk milletinin tarihinde bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

Ülkesini ve milletini korumak için canlarını feda eden şehitlere Allahtan rahmet dilediğini ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:

Çanakkale bu milletin tarihinde bir dönüm noktasıdır. Bu milletin imanına şahitlik etmektedir, Askerlik imanına şahitlik etmektedir, Çanakkalede ve bütün cephelerde Malazgirtten bugüne kadar tüm askerlerin imanına şahitlik etmektedir. Bu öyle bir asker ki, öyle bir peygamber ordusu ki bizi evlatlarımızın yüzü gülsün, analarımız ağlamasın ve çocuklarımız yetim kalmasın diye kendi canlarından vazgeçiyorlar. Evlatlarını yetim bırakıyorlar. Analarını babalarını acılı bırakıyorlar. Bu büyük bir fedakarlık ve kahramanlıktır. Onlara her zaman dua edelim.

Namazın ve duanın ardından vatandaşlara, Çanakkale Savaşında askerlerin yediği buğday çorbası, üzüm hoşafı ve ekmek ikram edildi.

haber

haber

 

 

haber

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2018, 08:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER