ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına tepkiler

DÜZCE - Düzcenin Yığılca ilçesinde, ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanıması protesto edildi.

Saadet Partisi Yığılca İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen basın açıklaması öncesi kent meydanında toplanan vatandaşlar, ABDnin Kudüsü İsrailin başkenti olarak tanımasına tepki gösterdi.

Saadet Partisi Yığılca İlçe Başkanı Bahadır Kıbrıs, açıklamasında, Kudüsün, Hz. Peygamberin miracının ikinci durağı olduğunu anımsattı.

Kudüsün peygamberler şehri olduğunu anımsatan Kıbrıs, Mescidi Aksa 13 yıl kıblemiz olmuştur. Kudüs davası sadece Filistinin değil tüm ümmetin ortak kanayan yarasıdır. Hiç bir olay bize Kudüsü unutturamaz. Biz kutsal beldelerimize sahip çıkmazsak, bugün Kudüs elimizden giderse, yarın Allah korusun sıra Mekke ile Medineye gelir. Tüm İslam ülkelerine bir çağrımız var. Siyonist, işgalci İsrail ile derhal ilişkiler kesilmelidir. dedi.

Kıbrıs, İslam birliğinin kuvvetlendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

İslam ortak barış gücü oluşturulmalıdır. Gün, birlik günüdür. Bütün Müslümanlar her türlü ayrılığı bir kenara atarak, kafirlere karşı çelikten bir yumruk olmalıyız. 15 Temmuzda gösterdiğimiz kararlılığımızı, Kudüs konusunda da göstermemiz gerekir.

haber

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2017, 15:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER