ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER YAPILDI

gundemeregli.com Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı bölgelerde çeşitli etkinlikler yapıldı.

 120 FISTIKÇAMI, 100 KESTANE, 100 KİRAZ VE 20 DUT FİDANI DİKİLDİ.

Bartın Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Amasra Orman İşletme Şefliği sınırları içerisinde bulunan 9 okulda Ormancılık Haftası dolayısıyla fidan dikimi yapıldı. 21 Mart Cuma günü Çanakçılar Ortaokulu ve İlkokulunda yapılan törene Amasra Kaymakamı Mehmet Yıldız, Bartın Orman İşletme Müdürü  Selahattin Yanık, İşletme Müdür Yardımcıları, teknik elemanlar ve Amasra protokolü ile Çanakçılar Köyünden vatandaşlar katıldı.Ormancılık haftası nedeniyle;  Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi, Amasra Çok Programlı Lisesi, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulu, Şehit Ahmet Telli Ortaokulu, Çanakçılar Ortaokulu, Kazpınarı ilkokulu, Saraydüzü ilkokulu, Şükürler İlkokulu ve Makaracı İlkokuluna 120 fıstıkçamı, 100 kestane, 100 kiraz ve 20 dut fidanı dikildi.

“ İBİŞ İLE MEMİŞ ORMANDAYMIŞ”

Orman Haftası etkinlikleri çerçevesinde Sincap Çocuk Tiyatrosu Çaycuma’da çocuklarla buluştu.  “ İBİŞ İLE MEMİŞ ORMANDAYMIŞ” adlı Orman sevgisi ve ormanların korunması ile ilgili tiyatro oyunu 25 Mart 2014 tarihinde Çaycuma Atatürk İlkokulunda öğrencilere sergilendi.Atatürk İlkokulu 1 sınıf öğrencilerine sunulan gösteriyi öğrenciler ilgi ve beğeniyle izledi. Tiyatroyu çok beğenen minik öğrenciler zaman zaman oyunun içinde görev alarak oyunun bir parçası oldular ve çok eğlendiler.

FİDANLAR TOPRAKLA BULUŞTU

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası etkinlikleri kapsamında Beşbin evler Cumhuriyet Anadolu Lisesi bahçesinde fidanlar toprakla buluştu.İşletme Müdür Yardımcı Altun Aktaş ve Eğriova İşletme Şefi Ferhat Sugeçti’nin katılımıyla 120 adet boylu sedir, öğretmen ve öğrenciler ile birlikte dikildi.Orman Haftası süresince; Zübeyde Hanım Anadolu Lisesi, 75 yıl Anadolu Lisesi, Demirçelik İlkokulu, Ted Koleji ve Soğuksu İmam Hatip Ortaokulu bahçelerinde yaklaşık 300 boylu sedir fidan dikimi gerçekleştirilecektir.

KONFERANS VERİLDİ 

Devrek Orman İşletme Müdürlüğü Buldandere Orman İşletme Şefi Burak Amaç tarafından Devrek İstiklal İlkokulu ve Devrek Gazi Ortaokulunda öğrencilere tanıtım ve eğitim amaçlı bilinçlendirme konferansı verildi.

Yaklaşık 150 öğrencinin katıldığı eğitimlerde öğrencilere; orman sevgisi, ormanların faydaları, ormancılık iş ve işlemleri, orman yangınlarını engellemenin yolları, 177 ALO Orman Yangın İhbar Hattı gibi konuları içeren slayt gösterileri yapıldı.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği çalışmanın sonunda öğrencilere Orman Genel Müdürlüğümüzü hatırlatacak hediyeler verildi.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 12:07
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER