9 kilometrelik zorlu doğa yürüyüşü

9 kilometrelik zorlu doğa yürüyüşü

9 kilometrelik zorlu doğa yürüyüşü

Karadeniz Ereğli Belediyesi ile ERİDAK Arama Kurtarma Derneği organizasyonuyla ilki 15 gün önce Kırmacı’dan Ölüce Deniz Feneri’ne kadar yaklaşık 7 kilometrelik alanda gerçekleşen doğa yürüyüşünün 2.si Balı Mahallesi’nden su kemerleri mevkii üzerinden Uluçam mevkiine kadar olan 9 kilometrelik alanda yapıldı.

Yürüyüşe; Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, ERİDAK Arama Kurtarma Üyeleri, Balı Mahallesi Muhtarı Hüsetin Yılmaz, Kestaneci Mahallesi Muhtarı Ahmet Özer, Gönüllü itfaiyeciler, bazı öğretmenler, sivil toplum kuruluşların temsilcileri, üniversite öğrencileri katıldı.

Balı Mahallesi’nden hareket eden Başkan Uysal ve yürüyüşe katılanlar, ilk molasını, su kemerleri mevkiinde verirken, Uluçam mevkii yönünde, Ereğli Belediye İtfaiyesi ve ERİDAK görevlilerinin her türlü güvenlik tedbirini aldığı yürüyüşte, ormanlık ve kayalık alanlardan, patika yollardan 4.5 kilometre yüründü.

Başkan Uysal, varış noktasında tüm katılımcılarla mini bir toplantı yaparken, görüş ve önerileri dinledi.

Ereğli’nin tanıtımı için bu tür doğal yerlerin önemli olduğuna vurgu yapan Uysal, “ Biz bu yolda mesafe aldıkça, bu gezilere çevre iller ve ilçelerden birçok insan gelerek ilçe ekonomisine de katkı sağlayacaktır. Şehrimizin tanıtılması açısından bu gibi organizasyonlara ihtiyacımız var ” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2016, 15:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER