´´ Tüm çalışanların 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun´´

CHP Zonguldak Mv.Ünal Demirtaş Pazar günü kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

´´ Tüm çalışanların 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun´´

CHP Zonguldak Mv.Ünal Demirtaş  Pazar günü kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Milletvekili Demirtaş, 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma Gününü kutladığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

Ülke ekonomisini ayaktatutan işçilerimizin, AKP iktidarının baskıcı, faşizan ve emek karşıtıpolitikaları ile kazanımlarını birer birer kaybettiği bir dönemde; kıdemtazminatını fona devrederek yok etmek isteyen, güvenceli esneklik, özelistihdam büroları gibi yasalarla işçiyi köle haline getirmeye çalışan,Türkiye’yi taşeron cehennemine dönüştüren, uyguladığı yanlış politikalar ile 17bin işçiyi iş cinayetine kurban eden, 70 bin işçiyi iş göremez hale getiren,milyonlarca işçiyi işsiz bırakan, sendikaları yok etmek için elinden geleniardına koymayan AKP, iktidardan demokratik yollardan gitmediği sürece işçininyüzü gülmeyecek.     

İŞÇİNİN KAZANILMIŞ HAKLARINI ADIM ADIMGASPEDEN AKP’YE KARŞI İŞÇİNİN HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partisi olarak; çalışanların kazanılmış haklarını adım adımgasp eden AKPye karşı çalışanların haklarını savunmaya, onların bireysel vetoplu haklarını geliştirmeye ve her zaman çalışanların yanında durmaya devamedeceğiz.  
Türkiyeye getirdiği korku imparatorluğu içinde, işçi sınıfına yılda 1 gün bileistediği gibi bayram yapmasını çok gören AKP iktidarını, tüm emek karşıtıpolitikalarından dolayı şiddetle kınıyor; 1977 yılı 1 Mayıs’ında Taksim’dekatledilen 37 işçimizi, iş cinayetlerine kurban verdiğimiz tüm işçikardeşlerimizi saygıyla ve rahmetle anıyorum. Tüm çalışanların 1 Mayıs Birlik,Mücadele ve Dayanışma Günü kutlu olsun.


Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2016, 08:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER