KENT KONSEYİ, KISA ADI UCLG-MEWA OLAN TEŞKİLATA ÜYE OLACAK

KENT KONSEYİ, KISA ADI UCLG-MEWA OLAN TEŞKİLATA ÜYE OLACAK
gundemeregli.com-Alaplı Kent Konseyi Başkanı İsmail Korkut, Alaplı Kent Konseyi Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) üyesi olacağını bildirdi.
Korkut, gazetecilere yaptığı açıklamada, Alaplı Kent Konseyini yasal statüye kavuşturmak için kısa adı UCLG-MEWA olan teşkilata üye olması gerektiğini söyledi.
Dünyada 160 Ülkeden binden fazla Belediyenin bu teşkilata üye olduğunu vurgulayan Korkut, şunları söyledi:
“2008 yılında bu yana faaliyet gösteren Kent Konseyi, biz göreve geldiğimiz gün Dünya ve Türkiye çapında yasal statüye nasıl kavuşturabiliriz bunun araştırmasına başladık. Kent Konseylerinin bir kanunu bir yürütmesi var. Ama bunun yanı sıra resmi anlamda da birçok şeylerin yapılabileceğini öğrendik. Merkezi İstanbul da olan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatına ulaştık. Bu birlik tüm dünyadaki Belediyeler, il özel idareleri ve belediyeler birliklerini üye olduğu bir üst kuruluş, yaklaşık 160 ülkede binden fazla üyesi olan teşkilata Alaplı Belediyesini üye olmadığını gördük. Bu teşkilat Belediyelerin yaptığı her türlü proje ve yatırımlara destek veriyor. Ayrıca üyeliğin ardından Kent Konseyimizde resmi statüye kavuşmuş olacak. Kent Konseyi olarak üyelik için gerekli dosyaları hazırlayarak Belediyemize sunduk. İçişleri Bakanlığını onayı ve Belediye Meclisinden alınacak karar sonrası prosedür başlamış olacak. Zonguldak’tan hiç bire Belediye üye bu teşkilata üye değilken yanı başımızdaki Akçakoca ve Düzce buraya üye olduğunu öğrendik. İnşallah Alaplımız için bu hayırlı olacaktır.”
MERKEZ CAMİİ SİL BAŞTAN
 
Merkez Cami Tuvaleti Ramazan ayından sonra yeniden dizayn edileceğini belirten Korkut, “Belediye Başkanımız Sayın Nuri Tekin ile yaptığımız istişareler sonrasında Merkez cami tuvaletini daha iyi şartlarda vatandaşlarımıza hizmet edebilmesi gerektiğini bunu için İlçemize yakışır bir tuvaletin olması için el birliği ile bir şeyler yapılması gerektiğini fikrine vardır. Ramazandan sonra tuvalet yeni baştan dizayn edilerek İlçemize yakışır hale getirilecektir. Alaplı Kaymakamımız Yıldıray Malğaç, Belediye Başkanı Nuri Tekine, İlçe Müftümüz Mehmet Bektaş ve Merkez Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneğine desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Ayrıca Kent Konseyi olarak Ramazan ayından İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımı yapacağız.”dedi.
BAZI KOMİSYONLAR KURULDU
 
Korkut, Kent Konseyi olarak 13 komisyon kuracaklarını bu komisyonlardan bir kaç tanesini belirlediklerini söyledi. İlçede emekli vatandaşların çok olmasından dolayı Emekliler Komisyonu kurduklarını kaydeden Korkut, “3 haftalık bir çalışma sonucunda bazı komisyon başkanlarını belirledik. Gençlik Meclisi Başkanımız Özler Avlar oldu. Afet İşleri Başkanı Sinan Taşkın, Manevi Kalkınma komisyonu Başkanı Hüseyin Sezer, Ekonomi Komisyonu Başkanı Serdar Şengün, Sağlık Komisyonu Başkanı Fatma Akın olurken Emekliler Komisyonu, Öğrenci komisyonu ve Gençlik Komisyonları da önümüzdeki günlerde meclis başkanlarını seçeceğiz.”diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2014, 06:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER