CHP'de Aralık sonuna kadar kongreler bitecek

CHP'de Aralık sonuna kadar kongreler bitecek

CHP'de Aralık sonuna kadar kongreler bitecek

CHP İl Başkanı Hakkı Güney, 23-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilen mahalle ve köy delege seçimlerini değerlendirdi.

Zonguldak Merkez'de 2 bin 425 üye toplam 324 delege seçimi için CHP üyeleri sandık başına gitti.

Seçimlerin demokratik bir ortamda gerçekleştirildiğini belirten CHP il Başkanı Hakkı Güney, bundan sonraki süreçte 14 Aralık 27 Aralık’a kadar Merkez ilçe ve ilçe kongrelerinin tamamlanacağını ve 2 Şubat ile 2 Mart arasında da İl Başkanlığı kongresinin yapılacağını söyledi.

“SEÇİMLERİMİZ SÜKUNET İÇİNDE GEÇMİŞTİR”

Mahalle delege seçimlerini değerlendiren Güney, “23-24 Kasım tarihlerinde Merkez ilçe, Kozlu, Kilimli, Çaycuma ve Devrek’te delege seçimlerimiz tamamlanmıştır. Merkez ilçedeki bütün seçimlerimiz sükunet içinde geçmiştir. Burada 324 delege arkadaşımız delege olmaya hak kazanmıştır. Bundan sonraki sürecimizde bizim Ereğli, Alaplı ve Gökçebey’de seçimlerimiz var. Bu seçimlerimiz de bittikten sonra artık 14 Aralık tarihinden itibaren de Merkez ilçe başkanlığı ve diğer ilçeler için de adaylarımız, adaylıklarını açıklayacaklar. 2 Şubat-2 Mart arasında il başkanlığı seçimi olacaktır. Ondan sonra da Nisan ayına doğru büyük kurultayımız düşünülüyor. Zonguldak’ımıza ve ülkemize hayırlı olsun diyorum. Bütün CHP’li üyelerimize, arkadaşlarımıza, gönüldaşlarımıza, Zonguldak halkına teşekkür ediyorum” dedi.

“İTİRAZ YOK”

Mahalle delege seçimlerinin tamamlanmasının ardından, itirazların olup olmadığı konusuna da açıklık getiren Hakkı Güney, “ 1 Aralık’a kadar ilçe yönetim kurulu gelecek itirazları belirleyecek, 2 gün itiraz hakkı bekleme süreci var. En son da il yönetim kuruluna gelecek ve il yönetim kurulundan onaylanacaktır. Şu anda zaten bir itiraz yok” diye ifade etti.

Haber Merkezi

Güncelleme Tarihi: 25 Kasım 2019, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER