Hava kuvvetleri imamı tutuklandı!

- Operasyonda gözaltına alınan örgütün sözde "Hava Kuvvetleri'nin pilot ve personelinden sorumlu imamı" olduğu öne sürülen şüpheli tutuklandı

Hava kuvvetleri imamı tutuklandı!

ZONGULDAK - Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) sözde Hava Kuvvetleri Komutanlığında pilotlardan ve personelden sorumlu imamı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan A.Y. tutuklandı.

Zonguldak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince hakkındaki arama kararı kapsamında Güney Mahallesinde örgütün gaybubet adı verilen hücre evine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan sözde Hava Kuvvetlerinin pilotlardan ve personelinden sorumlu imamı olduğu öne sürülen A.Y. ile kardeşi Ö.F.Ynin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Geniş güvenlik önlemi altında adliyeye getirilen ve Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesince ifadesi alınan A.Y, tutuklandı. Ö.F.Y. ise Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, TBMMyi ortadan kaldırmaya teşebbüs veya görevini yapmaya engellemeye teşebbüs suçundan hakkında arama kararı bulunan ve sözde Hava Kuvvetlerinin pilotlardan ve personelinden sorumlu imamı olduğu öne sürülen A.Y. ile kardeşi Ö.F.Ynin Kozlu ilçesinde olduğunu tespit etmişti. Ekipler, dün ilçeye bağlı Güney Mahallesinde örgütün hücre evine düzenlediği operasyonda, şüphelileri yakalamıştı.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2018, 15:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER