Düzce İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği Başkanı Altundal:

- "Bölgede yaşanan katliamların durdurulması için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz"

Düzce İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği Başkanı Altundal:

DÜZCE - Düzce İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği, Doğu Gutada yaşanan insanlık dramına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Dernek üyeleri, bölgede 3 ay içerisinde 700den fazla kişinin hayatını kaybetmesi sonrası dünya kamuoyunu harekete geçirmek amacıyla Doğu Gutadaki katliama dur de başlığı ile yaşanan zulme dikkat çekti.

Dernek Başkanı Osman Altundal, Doğu Guta bölgesinin, 5 yılı aşkındır Esed rejimi tarafından kuşatıldığını söyledi.

Kuşatma altındaki insanların videolarla dünya kamuoyuna seslerini duyurmaya çalıştığını vurgulayan Altundal, şöyle konuştu:

Doğu Gutada yaşanan katliamların büyümesi halinde Halepten daha trajik bir sonuca sebep olabilir. Sivillerin tahliyesine yol açan siyasi bir anlaşmanın sağlanmaması halinde modern Suriye tarihine kara leke olarak geçecektir. Sivillerin sistematik olarak hedef alınması ve öldürülmesini önlemek için başta Türkiye olmak üzere uluslararası camia harekete geçmeli ve duyarlılığını arttırmalıdır. Bu insani bir vazifedir. Bölgede yaşanan katliamların durdurulması için Türkiye ve dünya kamuoyunu harekete geçmeye çağırıyor, mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Ateşkese rağmen bombardımanın devam ettiğini kaydeden Altundal, İran ve Rusya tarafından sürekli olarak bombalamanın devam ettiği Doğu Gutadaki zulüm biran önce bitirilmelidir. Medeni dünya dediğimiz Batı, sadece kendi dinindeki kişiler için ayağa kalkıyor, ölen Ahmet, Muhammed olunca hiç görmüyor. Bizim gücümüz şu an sadece dua etmek. İnşallah bu zalimler perişan olarak Ortadoğu ve bütün Müslüman beldelerinden biran önce defolup gider. Allah bütün Müslüman kardeşlerimizi bu zulümden kurtarsın. diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2018, 13:34
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER