Geleneksek Tıpta Kalite ve Stardardizasyon Çalıştayı

Geleneksek Tıpta Kalite ve Stardardizasyon Çalıştayı

Geleneksek Tıpta Kalite ve Stardardizasyon Çalıştayı

DÜZCE - Geleneksel tıp alanında çalışma yapan akademisyen, dernek ve çalışmacılar standartların belirlenmesi için platform kurulması amacıyla Düzcede buluştu.

Düzce Üniversitesi (DÜ) Rektörlük Çalıştay Salonunda Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörlüğü bünyesinde bir araya gelen paydaşlar, geleneksel tıp alanında standartların belirlenmesi konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Programda konuşan DÜ Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, geleneksel tıp alanında yaptıkları çalışmalar sırasında standartların belirlenmesi konusunda eksiklikler gördüklerini söyledi.

2015 yılında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) ve Kalkınma Bakanlığı ortak projesi ile DÜde geleneksel tıp alanında çalışmalara başladıklarını kaydeden Uğraş, şöyle konuştu:

Çalışmalara başlarken üniversitemizde, şehirde ve sektör içinde anket çalıştık. İşin paydaşlarına bu işi sorduk. Hepsine sorduktan sonra sağlık alanında geleneksel tıbbı baz alarak kalkınmayı hedefledik. Kalkınma demek ekonomi ile ilişkili, tüm bölgeye etki edecek bir yol izledik. Çok değerli tarım arazileri, atılan zararlı ilaçlarla mahvedilmeye gidiyor. Biz de Hem kalkındırmayı oluşturalım hem de toprağımızı koruyalım dedik. Bu nedenle de geleneksel ve tamamlayıcı tıbbı kendimize görev edindik.

Geleneksel ve modern tıp alanlarında bir ayrışma olduğunu da aktaran Uğraş şöyle devam etti:

Geleneksel tıp alanında ham maddeyi Düzcede yetiştireceğimizi gördük. Üniversiteyi ve kurguyu bir araya getirecek şekilde çalışmalar yaptık. Çalışmaları yaparken geleneksel tıpta başıboşluk olduğunu gördük. Geleneksel tıpta bir standart olması gerekiyor.

Geleneksel tıpta bazı konularda standart koymak çok zor ama standartları belirleyebileceğimiz noktalar da var. Biz bu standartları belirlemek istiyoruz. Biz bu konuda hep birlikte bir şeyler yapmak istiyoruz. Akademisyenlerimiz, firmalarımız ve derneklerimizle birlikte geleneksel tıp alanında standartları belirlemek istiyoruz.

Çalıştay, gün boyu sürecek.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2018, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER