Korkmaz: “ Öğretmenlik ,bir ideal, gaye ve hizmet mesleği”

Kdz. Ereğli’de “24 Kasım Öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Korkmaz: “ Öğretmenlik ,bir ideal, gaye ve hizmet mesleği”

Kdz. Ereğli’de “24 Kasım Öğretmenler günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.24 Kasım Öğretmenler günü dolayısıyla Anıt önünde düzenlenen törene, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Opr Dr Hüseyin Uysal, AK Parti Ereğli İlçe Başkanı M.Fatih Çakır, Türk Metal Sendikası Ereğli Şubesi Başkanı Metin Ercan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ile Öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Atatürk anıtına çelenk konulması, saygı duruşunda bulunulması ve istiklal marşının okunmasının ardından tören Erdemir Kültür merkezinde devam etti. Erdemir Kültür Merkezindeki törene ; Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan, Ereğli Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, Ereğli Cumhuriyet Başsavcısı Mesut Konuk, Bülent Ecevit Üniversitesi Ereğli Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Azar, İlçe Emniyet Müdürü Fahri Küçük,İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, daire müdürleri, okul idarecileri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Buradaki programda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi.

MADENOĞLU, ÖĞRENCİLERİMİZİN YETİŞMESİ İÇİN TÜM FEDAKARLIĞI YAPTIKLARINI BİLİYORUM
 
Ereğli Kaymakamı Nazım Madenoğlu, programda yaptığı konuşmada Türk ve İslam tarihinden eğitim ve öğretmene verilen değeri anlatan örnekler verdi.

Bu konularda çok şey söylendiğini ve söylenmeye devam edileceğini belirten Madenoğlu şöyle konuştu: “Aramızda emekli öğretmenler var. Bu öğretmenlerimizin nasıl zor şartlarda çalıştığını bilenler bilir. Bunca yılık meslek hayatım boyunca doğuda, güneydoğuda, kuzeyde hep yanlarında olmuşumdur. Oralarda bu arkadaşların hayatlarını hiçe sayarak kutsal saydıkları bu meslek uğruna görev yaptıklarını çok iyi biliyorum. Öğrencilerinin en iyi şekilde yetişmesi için her türlü zorluğa göğüs gererek onlara ömürlerini verdiklerini çok iyi biliyorum. Öğretmenlerimiz bu şekilde yapıyor ki geleceğimiz garanti altında olsun ve gelişmiş ülkeler seviyesine çıkalım. Bu konuda ne söylesek azdır.”

KİMBİLİR BELKİ DE GELECEĞİN ÖĞRETMENİ SİZ OLACAKSINIZ
 
Öğrencilere de hitap eden Madenoğlu “Sizler, böyle emin ellerde, anneniz babanız gibi size değer veren öğretmen arkadaşlarımızın sözlerini çok iyi dinlemenizi, sizlerden gelecekten çok şey beklediğimizi bilerek çalışmanızı istiyoruz. Sorgulamanızı istiyoruz. Kendime, çevreme, aileme, toplumuma ne verebilirim, benden ne bekleniyor gibi soruların cevaplarını vermeniz, ona göre kendinizi yetiştirmeniz gerekiyor. Kim bilir, belki de geleceğin öğretmeni siz olacaksınız.Her meslek mensubundan olunuz, ama iyi bir öğretmen olmanız bizim için tercih nedenidir. İyi bir öğretmen olacaksınız, memleketimizin kalkınmasına gelişmesine, çağdaş dünyada yer almasına katkıda bulunacaksınız” dedi.
 
KORKMAZ, ÖĞRETMENLİĞİN EMEKLİLİĞİ VARDIR,OKULDAN AYRILIŞI YOKTUR
 
Ereğli İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz, öğretmenlerin okulu öğrencilere bir yük gibi bindirmemek hünerine sahip kişi olduğunu belirterek şöyle dedi:
“Öğretmenliğin emekliliği vardır, okuldan ayrılışı yoktur. Sayısını bilmediği güzel çehrelerin hayali, ellerine bulaşan tebeşir tozu, kalbinin atışını sayfalarına saklayan not defteri yaşamının anlamıdır, gururudur. Enine boyuna bütün zamanlarda, dört duvar arasında başlar birlikteliğimiz onlarla. Hayatın taşıyıcı uğraşılarını bir yürek soyluluğu içinde yoğun bir sabırla sürdürür öğretmen.
Öğretmenlik mesleği her şeyden önce bir ideal, bir gaye ve hizmet mesleğidir. Toprak altına atılan bir tohumun yüzlerce tohum vermesi gibi, bir öğretmen de yaşamını bu şerefli uğraşa adayabilmelidir. Zira sıkı eğitilen bir insan, keyifli bir topluluk ve mutlu bir gelecek demektir. Başağın olgunlaşmasına engel, zararlı otlar değil, çiftçinin ihmalidir. Öğretmen yaptıkları kadar yapamadıklarından da sorumludur. Öğretmenin elindeki serveti ve gücü iyi değerlendirmesi gereklidir.”

GENÇ VE EMEKLİ ÖĞRETMENLER

Mehmet Ali ve Kadri Yılmaz Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Uğur Arslan, adaylığı kaldırılan öğretmenler adına yaptığı konuşmada, mezun olduktan sonra okulunda göreve başlamanın gururunu yaşadığını belirterek, “Değerli öğretmenlerimizden aldığımız bu meşaleyi daha ileri taşıyacağımıza adına konuşma yaptığım tüm meslektaşlarım adına söz veriyorum” dedi.

Emekli öğretmenler adına konuşan Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Necati Ulaş ise “Öğrencilerimizin yeteneklerine göre bir meslek sahibi olduğunu görmek bizim en büyük mutluluğu olacaktır. En önemlisi çocuklarımızı ve gençlerimizi yarınlarda bu ülkenin kaderine, geleceğine yön veren, hükmeden, yöneten mevkilerde görmek biz öğretmenlerin en büyük onuru, gururu olacaktır” diye konuştu.

ÖĞRETMENLER YEMİN ETTİ

Program kapsamında Ereğli’de öğretmen adayı olarak görev yapanların adaylığının kaldırılması töreni de yapıldı. Öğretmen adayları yemin ederek öğretmenliğe geçti.

İlçede İlçe temsilcisi değerlendirmesine kalan öğretmenler ve 24 Kasım Öğretmenler Günü Spor Turnuvalarında teknik komite görevi üstlenenlere plaketleri verildi. Turnuvalarda dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

Etkinlikte Nurdan ve Ahmet Orhan Oğuz Ortaokulunun hazırladığı “24 Kasım Öğretmenler Günü Oratoryosu” gösterimi gerçekleştirildi.

Program, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan şiir, resim, kompozisyon, fotoğraf ve öykü dallarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 24 Kasım 2015, 10:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER