UTKU KOLEJİ’NDEN MATEMATİK RÜYAM ETKİNLİĞİ

UTKU KOLEJİ’NDEN MATEMATİK RÜYAM ETKİNLİĞİ

gundemeregli.com-Her yıl 14 Mart tarihlerinde tüm dünyada ve Türkiye’nin saygın okullarında kutlanan Pi günü Utku Kolejinde de anlamlı bir şekilde kutlandı.

Utku Koleji’nin okul öncesi öğrencilerinden 8. Sınıflarına kadar okulda bulunan tüm öğrenciler mart ayının başından beri çeşitli etkinliklerle pi günü kutlamayı sürdürüyor.

Okul öncesi öğrencilerimiz yaptıkları ayraçlar, resimler,şapkalar ve pi kurabiyeleri ile hem eğlenceli vakit geçirdiler hem de pi günü etkinliklerine katıldılar.İlkokul öğrencilerinin yaptığı pi resimleri,ortaokul öğrencilerinin esprili pi leri, boyadıkları ayakkabılarla oluşturdukları pi ler ,yaptıkları pi maketleri okulu süsledi. 5-A ve 5-B Sınıflarının Matematik öğretmeni Pınar Demirkol’ un yazdığı “MATEMATİK RÜYAM” adlı tiyatro oyunuyla 3. Sınıflardan başlayarak tüm sınıflara hem öğretici hem de eğlendirici bir etkinlik sunarak bügün beğeni topladı.

Pİ GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR

Pi sayısı hem ilkokul öğrencisi hem de üniversite profesörü için anlam taşır. Kimi için o yunan alfabesinde 16. sıradaki harftir. Kimine göre fizik ve matematikte görülen bir sabit. Bir başkasına göre çemberin çevresinin çapına oranı yâda yarıçapı 1 olan dairenin alanıdır. Pi sundance film festivalinde birincilik alan filmin adı, müzik topluluğu adı, şirket adı, kullandığınız parfümün adıdır. Bilim adamları için onun yeri tartışılmaz. Herkes için ayrı bir anlam ifade ediyor, ama bir gerçek var ki o dainsanın doymak bilmeyen bilim açlığı ve merakı. Pi sayısının basamakları sonsuza uzarken, matematikte yeni kavramlar ortaya çıktı. Bilgisayarın gücünü ve hızını onunla deniyoruz. Kısaca pi gelişmenin bir sembolüdür. Onun sırrını ararken kendinizi ve evreni keşfetme şansınız oldukça fazladır. Pi günü, ünlü matematik sabiti pi sayısını kutlamak için oluşturulmuş bir gündür. İlk olarak 1988 yılında San Francisco Exploratorium´da kutlanan“pi günü” Türkiye´de ilk kez 2007 yılında kutlanmıştır. Pi sayısı 3.14159… Şeklinde devam etmektedir. Matematikçiler 3 ile mart ayını, 14 ile 14.günü belirlemişler ve14 martı pi günü olarak; 1, 5, 9 ile de saat 1. 59 u pi saati olarak belirlemişlerdir.

UTKU KOLEJİNDE BAŞARI KAÇINILMAZ

Kdz. Ereğli Utku Koleji bünyesinde öğrencilere yönelik olarak kurulan TEOG Grubu öğrencilerin gelişiminde önemli başarılar elde ediyor.

Konu ile ilgili gazetemize ayrıntılı bilgiler veren TEDG Gurubu Üyelerinden Okulun Fen ve Teknoloji Öğretmeni Olcay Arat, Okulda 5. Sınıftan itibaren tüm öğrenciler ile yakından ilgilenerek öğrenciyi her yönüyle ele aldıklarını söyledi.

BAŞARI KAÇINILMAZ OLUYOR

Arat oluşan bu grup sayesinde başarının kaçınılmaz olduğunu belirterek şunları söyledi:

“TEOG grubu olarak şöyle ifade edeyim. Biz özellikle 5.sınıflardan itibaren branş öğretmenleri olarak derse girmeye başlıyoruz. Gerçekten ikinci kademede özelikle çok yoğun çalışmalarımız var, programlarımız var. Bu yoğun çalışmalar doğrultusunda özellikle öğrencilerimizle bire bir ilgiye çok önem veriyoruz. Velilerimizle birebir iletişim kuruyoruz, çocuklarımız her ay deneme sınavına giriyorlar ve bu deneme sınavı sonrasında velilerimize mutlaka dönüş yaparak genel değerlendirmelerde bulunuyoruz. Gerek sınav ile ilgili gerek davranışla kullandığımız yayınlar var. Bu yayınlar özellikle öğrencilere ödev olarak verildiğinde mutlaka geri dönüş olarak ödevler kontrol ediliyor. Bire bir öğrencilerle birlikte çözülüyor. Eğer ödev konusunda da bir sıkıntısı olan öğrenci varsa, mutlaka velisine bilgi veriyoruz. İkinci kademedeki işleyişimiz dediğimim gibi tüm branş öğretmenleri zümre halinde çalışıyor ve birbirimizin yaptığı her şeyden haberdar oluyoruz bu şekilde olduğumuz sürece de başarı kaçınılmaz oluyor “

İNGİLİZCEYE AĞIRLIK VERİYORUZ

İngilizce Öğretmeni Özlem Canseven ise kendisinin İngilizce gelişimi üzerinde durduğunu belirterek şunları söyledi:

“5.sınıftan itibaren 5, 6, 7 sınıflar dahil, biz öğrencilerimize kolej müfredatı uyguluyoruz. Kendi kolej müfredatımızı ve öğrencilerimizi bunun yönünde sınavlarımıza dahil ediyoruz. Bir sınav gerçeğimiz olduğu için, çocuklarında sınava hazırlamak olduğumuz için bunun yanında diğer müfredatımıza takip ediyoruz. Çocuklara bu yönlü çalışmalar uyguluyoruz. Çocuklarımız bunları çok iyi kullanabilir bir duruma geliyorlar. Kelime kartlarımızla görsellikle, her yönüyle İngilizceyi ön plana çıkarmayı çalışıyoruz. Bunun yanında çocuklarımız daha çok konuşturma yönünde özellikle 5, 6 ve 7.sınıflarda konuşma yönünde eğilim göstermeye çalışıyoruz. Bunun dışında TEOG olarak yaptığımız çalışmalar, hep ortak bire bir takipler olsun, ödev kontrolleri olsun hep ortak şekilde arkadaşlarımıza ve velilerimizle iletişim içerisinde oluyoruz” diye konuştu.

 

Güncelleme Tarihi: 17 Mart 2014, 08:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER